Predstavnica općinske organizacije Reformista iz Sračinca Valerija Paljak pozvala je načelnika Božidara Novoseleca da podnese ostavku jer ga, kako je navela, smatra upoznatim sa svim nepravilnostima koje je provodila bivša voditeljica financija osumnjičena za pronevjeru 1, 6 milijuna kuna.

<< Bivša voditeljica financija osumnjičena za krađu 1,6 milijuna kuna iz općinskog proračuna

Prema riječima Valerije Paljak, načelnik Novoselec oglušio se na preporuke i naloge države revizije koja je, kako je navela, utvrdila nepravilnosti u izvješću za 2017. godinu., a nekoliko je izvadaka iz naloga Države revizija Paljak prezentirala na konferenciji za medije.

U njima između ostalog piše kako su utvrđene nepravilnosti utjecale su na vrijednost imovine, kako temeljni kapital nije ispravno evidentiran, te da nisu evidentirani rashodi budućih razdoblja koji utječu na rezultat. Kako navodi Paljak, u nalogu nadalje piše ''kako Općina ne izdaje narudžbenice za većinu nabava, a zaprimljeni računi ne sadrže podatke na temelju kojih su isporučene roba, radovi i usluge“.

- Drugim riječima frizirani su izvještaji, prikazan je višak, a zapravo je trebao biti manjak - rekla je Paljak i dodala kako je revizija između ostalog utvrdila  da se tijekom godine obavljaju gotovinske isplate iz blagajne u značajnim iznosima.

Kako je nastavila, što se računa tiče, kao odgovorna osoba, načelnik je svaki račun trebao pregledati, likvidirati i predati na knjiženje. - Samo iz ovih nekoliko izvadaka naloga Državne revizije (a bilo ih je ukupno 16) vidljivo je kako je načelnik itekako bio upoznat s nepravilnostima u poslovanju, štoviše, obvezao ih se ispraviti! - završila je Paljak.

 

Komentari

18.09.2020. 11:59h Zadnja izmjena: 18.09.2020. 18:10