Reformisti o sabotiranju prikupljanja potpisa za lokalni referendum u Lepoglavi

Objavljeno: 15.06.2015. 17:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Narodna stranka reformisti

Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma na području grada Lepoglave s pitanjem "Ukoliko podržavate opstanak lokalnih vodovoda jeste li za to da Grad Lepoglava iz gradskog proračuna financira redovite sanitarne analize vode?" predao je 20. svibnja 2015. odluku i obavijest PP Ivanec o skupljanju potpisa na području Lepoglave.

Skupljanje potpisa sukladno zakonskim propisima odvijalo se od 23. svibnja do 6. lipnja 2015. godine.

- Prilikom prikupljanja potpisa organizacijski odbor nailazio je na razne prepreke i razne političke podvale te širenje dezinformacija i objeda od strane HNS-a, SDP-a, dobrim dijelom i HDZ-a, a sve s namjerom da se na bilo koji način zaustavi i bojkotira skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma i da se u javnosti Narodna stranka – REFORMISTI prikaže kao stranka koja ljudima želi oduzeti pravo na lokalne vodovode bez obzira na svu apsurdnost tih teza. Podsjećamo, upravo su Reformisti pokrenuli i proveli referendumsku inicijativu želeći na najdemokratskiji mogući način dati priliku građankama i građanima grada Lepoglave da se izjasne o ovoj višegodišnjoj gorućoj lokalnoj temi - poručili su Reformisti te dodali kako se vladajuća garnitura nakon loših rezultata na mjesnim izborima, bojala još jednog suočavanja s građanima pa je učinila sve, i na kraju uspjela, u nakani da do referenduma ne dođe, smatraju Reformisti.

Reformisti kažu kako je Organizacijski odbor reagirao službenim dopisom te je prikupljanje potpisa nastavljeno s obzirom da je i na vrijeme i legitimno prijavljeno nadležnim institucijama.

- S obzirom na sabotiranje sakupljanja potpisa za referendum od strane aktera ostalih političkih opcija, Gradska organizacija grada Lepoglave Narodne stranke – REFORMISTI  misli kako sve ove  informacije treba podijeliti s javnošću kako nam ti isti akteri koji rade za svoje sitne privatne interese ne bi ubuduće narušavali kredibilitet svojim lažima te općenito opstruirali transparentnost i demokratske inicijative - kažu Reformisti.

Komentari