priopćenje za medije

Reformisti: Prekinimo igrokaz HDZ-a i potpišimo peticiju protiv kamenoloma na Ivančici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.08.2022. 12:20

Zadnja izmjena: 29.08.2022. 13:18

Danas je u Varaždinu počelo potpisivanje peticije protiv kamenoloma u blizini Ivančke Željeznice, a svoj potpis dali su i Reformisti koji u priopćenju za medije pozivaju sve građane da učine isto.

Kako navode, ovim otvaranjem kamenoloma HDZ-ovo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i HDZ-ova općina iz susjedne županije želi napraviti direktnu štetu građanima Ivanca i Varaždinske županije dok s druge strane, kažu, saborski zastupnik Damir Habijan 'strašno' protestira protiv otvaranja kamenoloma.

-  Potrebno je odmah zaustaviti ovaj HDZ-ov igrokaz, zaista zaštititi Ivančicu i zaustaviti otvaranje kamenoloma koji predstavlja potpunu devastaciju tog prostora - poručuju Reforimisti.

Kako dodaju, sve skupa nema nikakve veze  s Ivancem i s Varaždinskom županijom koji u ovom slučaju ne odlučuju ni o čemu. 

- Ali zato imaju ogromnu štetu od prometa, oštećuju se ceste, diže se prašina, ali ključno je da se devastira priroda i ozbiljno narušava kvaliteta života građana - stoji u priopćenju. 

Potpisivanje peticije

Svoj potpis na peticiju su dali su predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i potpredsjednica stranke Natalija Martinčević, predsjednica GO Reformista Ivanec Jelena Pavleković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Željko Bedeković, predsjednik GO Reformista Varaždina Robert Vugrin i Anislava Kaniški članica predsjedništva GO Varaždin.

Komentari