priopćenje za medije

Reformisti: Realizirano je naše obećanje, u Gornjem Kućanu zabranjeno prometovanje kamiona

Objavljeno: 25.02.2023. 10:26

Zadnja izmjena: 25.02.2023. 10:32

Objava Narodne stranke - Reformisti

Riješen veliki problem ali i realizirano obećanje Reformista mještanima Gornjeg Kućana.

Već nekoliko godina Reformisti upozoravaju na problem teškog teretnog prometa u prigradskim naseljima Grada Varaždina. Rješavanje ovog problema bila je jedna od točaka programa Reformista za Gornji Kućan za lokalne izbore održane u svibnju 2021. godine. Ovom problemu konačno se stalo na kraj te je u Gornjem Kućanu zabranjeno prometovanje kamiona težim od 3,5 tone.

Podsjetimo, Odlukom o popisu nerazvrstanih cesta na području Grada Varaždina od 13. ožujka. 2019., ceste u Gornjem Kućanu nalaze se na popisu nerazvrstanih cesta i kao takve pod direktnom su ingerencijom Grada Varaždina. Na rješavanju ovog problema na Gradskom vijeću inzistirala je i dosadašnja vijećnica s liste Reformista dr. Mirjana Kolarek – Karakaš na inicijativu vijećnika mjesnog odbora Gornji Kućan Predraga Bogovića, vijećnice u mjesnom odboru Kućan Marof Mirjane Soldatek i vijećnice u mjesnom odboru Zbelava Ivane Borovec. Reformisti su nekoliko puta i putem medija apelirali na rješavanje ovog problema.

- Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebice onih najmlađih drago nam je da se postigla ova zabrana prometovanja kamionima kroz naše naselje. Zalagali smo se i za rekonstrukciju Kneginečke ulice, ona je djelomično riješena no još uvijek postoji veliki dio ceste koji zahtjeva ozbiljne radove, a što će biti realizirano nakon donošenja proračuna za 2023. godinu - poručili su Reformisti.

Komentari