presica reformista

'Besplatna školska prehrana je naš koalicijski uvjet SDP-u, tražimo je i od Stričaka'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2022. 10:59

Zadnja izmjena: 19.09.2022. 11:51

Gradska vlast dodvorava se Budimo grad, dok je oporba prisvojila naš program besplatne prehrane svim učenicima u osnovnim školama, poručili su danas Reforimisti na konferenciji za medije.

Kako kažu, bivša gradska vlast izdvojila je '0 kuna za prehranu učenika' dok Bosiljevu izjavu da je ideju o besplatnoj školskoj prehrani dala platforma Budimo grad nazivaju 'političkim spinom i dodvoravanjem Budimo gradu'. Kako dodaju, jedino Reformisti ima snagu provesti svoj program.

- Činjenica je jedna: Budimo grad je tijekom formiranja većine u Gradskom vijeću supotpisao Sporazum, što znači i naše socijalne mjere, ali zahvalni smo Budimo gradu što je unatoč napuštanju Sporazuma prepoznao vrijednost i važnost naših mjera i ciljeva. U svakom slučaju Reformisti će inzistirati na potpunom uvođenju besplatne prehrane za sve učenike bez podjela i etiketiranja - rekla je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

'Besplatna prehrana na području cijele županije'

S obzirom da se za besplatnu prehranu zalaže i oporba predvođena Ivanom Čehokom čija je lista dio vladajuće većine u Varaždinskoj županiji, Reformisti pozivaju župana Stričaka da ovu mjeru uvede i na osnovne škole s područja Županije.

- Djeca iz Malog Bukovca, Sv. Ilije ili Vinice jednaka su djeci iz Varaždina i uopće ne sumnjam da će nas i gospodin Čehok i SDP , kao i ostali klubovi vijećnika, podržati u ovoj inicijativi – naglasio je potpredsjednik Županijske organizacije Željko Bedeković te predložio da županijske službe odmah počnu pripremati financijsku konstrukciju kroz proračun za 2023. godinu.

Komentari