Šantek: Rekao sam da će biti "jao, jao", ali nisu vas Hreniću srušile "tri budale"

Objavljeno: 04.01.2015. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kako je bilo i za pretpostaviti, nakon pada proračuna politička situacija u Novom Marofu i dalje se ne smiruje, a službeni početak kampanje još nije ni blizu.

Danas se tako priopćenjem za medije javnosti obratio predsjednik novomarofskoga HSS-a Ivica Šantek koji, objašnjavajući poprilično detaljno zašto se HSS pridružio HDZ-ovom Klubu vijećnika, ističe da je Hrenića "molio da se zauzme za stvaranje radnih mjesta i boljeg prosperiteta jer će u protivnom biti 'jao, jao'“.

>>VIDEO Darko Hrenić: Jenkač je već jednom izgubio izbore, ali očito treba ponoviti gradivo

Kako navodi, bilo je to prilikom predstavljanje buduće vlasti 2013. godine u Kulturnom centru te u nazočnosti ministara, župana i gospodarstvenika koji su se, kaže Šantek, na spomenuto "najsrdačnije nasmijali“.

"Tri budale"

- Nažalost, famozni "jao, jao“ je nastupio, a ovom prilikom želim pitati g. Darka Hrenića tko Vas je srušio? Možda tri budale, kako nazivate vijećnike i svoje bivše kolege – piše u svom priopćenju Šantek te nastavlja u sličnom tonu:

- Proračun g. Hreniću nije prošao jer se niste popravili ni malo, a upozorili smo Vas u ljeto neizglasavši Vaš rad i izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci – kaže dalje napominjući prethodno da je tom prilikom od 17 vijećnika njih 16 bilo protiv, a, kako kaže, "najžešći osvrt na rad gradonačelnika dali su njegovi bivši kolege koji, iako nezadovoljni gradonačelnikovim radom, proračun sada podržavaju".

Razlozi

Kao konkretne razloga za neizglasavanje proračuna Šantek, pak, navodi da ih je Hrenić prilikom preuzimanja vlasti "ubijeđivao u realizaciju projekta nanotehnologije, pokretanja proizvodnje u bivšem Levisu, rješavanje problema BBS-a u Podrutama, zbrinjavanja otpada, realizaciju pojedinih projekata rasvjete, iskorištenost pojednih objekata u gradu“, itd.

Šantek nadalje, između ostaloga, kaže da nije došlo ni do realizacije "nikakovih sredstava kandidiranih iz EU fondova, posebice energetske učinkovitosti, a za tu namjenu zaposleno je dvoje mladih visokoobrazovanih ljudi“.

- Hrenić se više bavio osnivanjem nove stranke, a ne realizacijom zadanih nam projekata – jedan je od Šantekovih zaključaka iz priopćenja u kojem još ističe kako je svojim prelaskom k Reformistima Hrenić izazvao "krizu unutar Gradskog vijeća", nakon čega su oni u HSS-u "uvidjeli da on nema više podršku u aktualnom klubu te da se formira nova vlast i da su na pomolu novi izbori“ koje smatraju "jedinim rješenjem“.

Komentari