uoči sutrašnje sjednice

Marković i Bosilj održali presicu: "Čehokova politika je kruha i igara, ali bez - kruha"

Objavljeno: 27.03.2018. 11:16

Zadnja izmjena: 27.03.2018. 11:29

Foto: Mirela Horvat

Na današnjoj SDP-ovoj konferenciji za novinare na kojoj su bili prisutni Miroslav Marković i Neven Bosilj govorilo se o SDP-ovom novom programu 'Za dobro društvo', kadrovksim promjenama unutar SDP-a, Istanbulskoj konvenciji i onom najvažnijem za naše građane, gradskom proračunu koji se, prema SDP-ovcima troši na krive stvari u starorimskoj maniri 'Kruha i igara', ali bez kruha. 

Prema riječima Miroslava Markovića, SDP-ov novi program 'Za bolji život' nije nikakav promidžbeni materijal već popis svih stvari koje je SDP proveo i realizirao i koji, kako kaže, nudi novi pogled na budućnost Hrvatske. Također, istaknuo je kako je SDP više od ikoga pomaknuo granice jednakosti i ravnopravnosti u smislu žena i muškaraca, odnosno njihovog položaja u stranci, a dotaknuo se i Istanbulske konvencije koju SDP podržava bez zadrške.

Što se tiče varaždinskog SDP-a, Marković tvrdi da rade punom parom, a uskoro će iznjedriti i novi izborni program za Varaždin u kojem, kako kaže, ništa ne štima. Naime, prema njegovim riječima, trenutna vlast i gradonačelnik, koji se preko društvene mreže prepucava s građanima, provode politiku 'Kruha i igara', ali bez kruha. Nadalje, Marković tvrdi kako su Čehoku bitne samo igre što potvrđuje i slučaj neisplaćivanja uskrsnica umirovljenicima. Kako kaže, SDP je prošle godine predložio da se u proračunu za 2018. godinu 400 000 kuna namjeni za uskrsnice umirovljenicima s malim mirovinama što su vladajući odbili, a sada su imali prilike rebalansom to ispraviti, budući da, kako kaže Marković, novaca ima i proračun se lijepo puni, ali očito se nema za potrebite nego za elitne sportske događaje poput Davis Cup-a koje si malo tko može priuštiti. 

Isto tako, Marković i Bosilj su se osvrnuli na komunal koji, prema njihovim riječima, ništa ne radi, a ceste su pune rupa. Bosilj tvrdi kako ova vlast loše radi što potvrđuje i rashodovna strana proračuna koja je iskorištena 86% što je loše. Također, Bosilj se osvrnuo na brojna postojeća i nova zaduženja Grada o čemu će više riječi biti na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

 

 

Komentari