Špancirfest nominiran za Nagradu za kreativnost i inovativnost

Objavljeno: 15.05.2015. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Mreža za razvoj i kreativnost  ove će godine osmi puta za redom  dodjeliti Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju, a Špancirfest je nominiran u Kategoriji kreativni turistički projekt ili proizvod.

Mreža za razvoj i kreativnost je Špancirfest,  u Kategoriji kreativni turistički projekt ili proizvod, nominirala za Nagradu za kreativnost i inovativnost.  

Ovogodišnji dobitnici nagrade bit će proglašeni na Danu kreativnosti i inovativnosti 22. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.  Svečanosti dodjele nagrade prisustvovat će i Predsjednica Republike Hrvatske pod čijim se visokim pokroviteljstvom ove godine nagrada i dodijeljuje.

Mreža za razvoj i kreativnost nastala je s ciljem poticanja na razvijanje prilagodljivosti prema promjenama, novim oblicima razmišljanja i kreativnosti te korištenje tih sposobnosti i vještina u svakodnevnim  situacijama kako bi se podigla konkurentnost na svim razinama. Mreža za razvoj i kreativnost  ove će godine osmi puta za redom  dodjeliti Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u devet kategorija.

Nominirane projekte izabrao je stručni žiri u sastavu:  Marija Rajakovića, načelnica Sektora za projekte i programa EU MINGO-a, Mladen Špehar iz Ministarstva kulture, Antonija Mršić, voditeljica Službe za inovacije, intelektualno vlasništvo i nove tehnologije MINPO-a, Ivana Nikolić Popović predsjednica  Mreže za razvoj i kretivnosti, Slavko Krajcar, profesor na FER-u i član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Branka Petrišić Rakić, samostalni konzultant, Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju HGK-a, Jasminka Martinović, direktorica granskih udruga HUP-a, Aleksandar Battista Ilić, dekan ALU-a, Dalibor Marijanović iz Poslovno-inovacijske agencije, Mirna Karzen iz Social innovation labaratory, Jasminka Jelčić, samostalni konzultant i Andrija Popović, samostalni konzultant.

Komentari