Očekuje se novi predsjednik

Što je s Orahom u gradu Varaždinu? Otkazani nekadašnji prostori stranke

Objavljeno: 10.03.2016. 15:07

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 15:24

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Nakon debakla na parlamentarnim izborima predsjednica Oraha Mirela Holy principijelno je podnijela ostavku, te su upravo ovih dana unutar stranke održani izbori, na kojima je za novog predsjednika izabran Luka Keller.

Kaller je  bio kandidat stranke u I. jedinici na parlamentarnim izborima, dok je u trećoj izbornoj jedinici iz Varaždinske županije druga na kandidacijskoj listi bila Zvonimira Martinčević, ekonomistica i suvlasnica privatne tvrtke iz Varaždina.

Cilj im je bio ukupno ostvariti tri saborska mandata i osnovati zastupnički klub, međutim u cijeloj zemlji stranka nije ostvarila više od 3,35 posto glasova, dok je u III. izbornoj jedinici rezultat bio još slabiji, 1,89 posto.

"Elitistička ideologija"

Loš rezultat pripisuje se, između ostaloga, "elitističkoj ideologiji", neprihvatljivoj velikoj većini hrvatskih građana, zbog čega bi zadatak novog vodstva, kako se može čuti, trebao biti približiti stranku širim građanskim slojevima.

No što je sa strankom u Varaždinu?. Njezini nekadašnji prostori se, kako je vidljivo prolaznicima, iznajmljuju. Cijena je 100 eura za 12 kvadratnih metara prostora, a da je tamo bilo određene političke aktivnosti, svjedoči još samo nadstreha s logotipom stranke.

Martinčević optimistična

Kako nam je rekla Zvonimira Martinčević, nakon unutarstranačkih izbora održanih na nacionalnoj razini, uskoro bi se trebali održati izbori po gradovima, pa tako i u Varaždinu. Članovi očekuju dolazak novog predsjednika.

Nekadašnji prostor su, kaže, otkazali radi štednje, jer su dobili drugi – u mjesnom odboru. Martinčević će se osobno kandidrati za neku od funkcija. Još ne zna za koju, ali općenito, vrlo je optimistična: - Provest ćemo izbore, utvrditi kuda i kako, pa krenuti punim jedrima dalje, zaključila je izjavu za eVaraždin. 

Komentari