odgovor reformistima

Stričak: Čačić je primao punu mirovinu i pola plaće, meni spočitavaju bruto iznos

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2022. 12:33

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 12:33

Najveća rasprava na današnjoj sjednici Županijske skupštine povela se između vijećnika Reforimista Željka Bedekovića i župana Anđelka Stričaka i to na temu plaće bivšeg i sadašnjeg župana. 

Naime, Bedeković je pitao župana Stričaka hoće li se odreći svoje plaće kao što je to, navodi Bedeković, obećao u predizbornom sučeljavanju.

- I dok se župan Čačić kao jedini župan u povijesti Hrvatskoj odrekao plaće i primao brute naknadu od 8.245 kuna, vi primate bruto plaću od 26.140 kuna iz proračuna naše županije što je veća plaća od primjerice, gradonačelnik Zagreba - rekao je Bedeković.

Stričak je nakon toga citirao svoje riječi koje je izrekao u predizbornom sučeljavanju (' Naravno, biti ću ponovno volonter na način kao vi'), te rekao:

- Znači, župan Čačić je primao puni iznos mirovine i pola plaće župana i kada se zbroji sve, primanja su mu bila veće nego na plaći u Županiji. Vi sada tu izmotavate, za mene dajete cifre u bruto iznosu, a za njega neto. Hitlerov ministar propagadne Goebbels da ustane, posramio bi se kad čuje za vas - odgovorio je Stričak.

Komentari