službena potvrda

Stričak nositelj liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici, evo kada ćemo na izbore

Objavljeno: 04.03.2024. 18:49

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 18:55

Nakon današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a prestaju sva nagađanja, barem kad je riječ o nositelju liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici, jer to će biti Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a i župan Varaždinske županije.

Riječ je o infomraciji koja je sada i službeno potvrđena, a Stričak će ujedno biti i koordinator III. izborne jedinice, te jedini nositelj liste HDZ-a koji nije državni nego lokalni dužnosnik.

Izbori za Hrvatski sabor u III. izbornoj jedinici odvijaju se u kontekstu rješenja bala otpada, o čemu je neki dan u Varaždinu govorio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kao i pojačanih aktivnosti kada je riječ o području grada Ivanca u Varaždinskoj županiji.

- Nastavljamo s jednim novim ciklusom u vrijednosti od 83 milijuna eura, odnosno potpisan je ugovor za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina, preko Ivanca, Lepoglave do Krapine - istaknuo je Plenković proteklog tjedna prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji Brze ceste, a potom je na sjednici povodom 34, obljetnice HDZ-a Varaždinske županije prozvao gradsku vlast:

- Varaždin, grad u kojem je gradonačenik iz SDP-a, dobio je odluku vlade da ćemo Brezje financirati nacionalnim sredstvima, 30 milijuna eura skoro, putem odluke Vlade i aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša. Ako Vlada daje 30 milijuna eura, grad praktički tu gotovo da nema troškova za problem koji traje 18 godina i za Varaždinice i za ovih nekoliko općina čije se smeće tamo godinama kumuliralo. Ja bih to pročitao kao veliko rastarečenje. Moglo je to i koštati grad Varaždin.

Izbori u travnju ili svibnju

Za sada još uvijek nije poznato koje mjesto na listi će zauzimati Siniša Jenkač ili Damir Habijan, te hoće li HDZ na izbore izaći s HNS-om u koaliciji.

Najkasnije 22. ožujka raspustit će Hrvatski Sabor, rekao je također danas Plenković. Nakon raspuštanja Sabora, predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izaći tijekom travnja ili svibnja, navodi Jutarnji list.

Uz Stričaka, ovo su ostali nositelji liste HDZ-a:

  1. Andrej Plenković
  2. Gordan Jandroković
  3. Anđelko Stričak
  4. Ivan Anušić
  5. Marin Piletić
  6. Davor Božinović
  7. Tomo Medved
  8. Oleg Butković
  9. Ivan Malenica
  10. Branko Bačić
  11. Zvonko Milas

Komentari