Štromar o rezultatu koalicije HNS-a: Ovo je potvrda da HNS i SDP moraju zajedno

Piše: A.M.

Objavljeno: 31.05.2015. 21:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Rezultate izbora za članove Vijeća mjesnih odbora u Varaždinu, na kojima je koalicija HNS-HSU u nedjelju 31. svibnja osvojila 19 posto glasova (32 mandata), komentirao je i predsjednik županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar.

- Rezultati izbora za mjesne odbore u gradu Varaždinu pokazuju pobjedu naše stranke u 4 mjesna odbora, a naši koalicijski partneri SDP su pobijedili u još tri. Tako je naša nacionalna koalicija pobijedila koaliciju koju predvodi HDZ koji su dobili većinu u 5 mjesnih odbora. Ovi su rezultati još jedna potvrda potrebe zajedničkog izlaska Kukuriku koalicije na izbore za Hrvatski sabor na sljedećim nacionalnim izborima – rekao je Predrag Štromar.

Predsjednik Podružnice HNS Josip Dreven zahvalio je biračima i također ukratko prokomentirao rezultate:

- Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na glasanje, a posebno onima koji su svoj glas dali našim kandidatima. Posebno me vesele rezultati u četiri mjesna odbora. Ono što je važno reći jest da će HNS i koalicijski partneri u gradskoj upravi i dalje se zalagati za ravnomjeran razvoj svih dijelova grada, a projekti o kojima smo pričali u kampanji provodit će se sukladno predviđenoj dinamici – zaključio je Dreven.

Podsjetimo, na izborima 2011. godine HNS je (također u koaliciji sa strankom umirovljenika) osvojio 38 posto glasova ili 63 mandata, što je dvostruko više nego na izborima održanim ove nedjelje 31. svibnja.

 

Komentari