U Lepoglavi na izbore za vijeća mjesnih odbora HDZ izlazi samostalno

Piše: S.S/eVz

Objavljeno: 12.05.2015. 08:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Lepoglave najavio je izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora, koji će se u gradu Lepoglavi održati 24. svibnja.

- Na izbore izlazimo samostalno, bez koalicijskih partnera jer smo dovoljno jaki. Na našim su listama najkvalitetniji kandidati i vjerujem da ćemo pobijediti - istaknuo je predsjednik GO HDZ-a grada Lepoglave Robert Maček predstavivši nositelje kandidacijskih lista za svih 11 mjesnih odbora.

- Želio bih ispraviti neke navode izrečene na konferenciji za medije koalicije HNS-HSU-SDP.

Rečeno je da navedena koalicija obnaša vlast u gradu Lepoglavi 14 godina i da u posljednjih 10 godina ima većinu ili predsjednika u svih 11 mjesnih odbora. Podsjetio bih da je od 2005. do 2009. godine na vlasti u gradu bila koalicija HDZ-HNS te da je u Mjesnom odboru Gornja Višnjica predsjednik iz redova HDZ-a - istaknuo je Maček te se osvrnuo i na sadašnju političku situaciju u gradu.

- Nakon smjene prijašnjeg predsjednika Gradskog vijeća, sklopili smo nepisan sporazum s ostalim strankama spremnima na suradnju. Uvjetovali smo ga ravnomjernim razvojem svih gradskih područja i možemo biti zadovoljni dosad ostvarenim rezultatima.

Izgrađena su autobusna ugibališta u Gornjoj Višnjici i prvo u Zlogonju, a gradit će se i u ostalim gradskim područjima. U pripremi je izgradnja nogostupa u Zlogonju i Donjoj Višnjici te se planira otkup zemljišta za nogostup u Žarovnici - rekao je Maček te još jednom naglasio da je glavni prioritet gradskog HDZ-a ravnomjeran razvoj grada.

Govoreći o HDZ-ovim kandidatima za vijeća mjesnih odbora kazao je da je riječ o ljudima koji svojim znanjem i aktivnošću jamče provedbu HDZ-ovog programa usmjerenog boljitku svih građana te da su kandidacijske liste HDZ-a spoj iskustva i mladosti koji će za dvije godine preuzeti vlast i na gradskoj razini.

- Što se tiče programa koji se u nekim dijelovima poklapaju s programima drugih stranaka moram istaknuti da su to većinom programi HDZ-a iz perioda kada smo obnašali vlast u gradu Lepoglavi - zaključio je Maček.

Potpredsjednica GO HDZ-a grada Lepoglave Nevenka Cujzek  istaknula je važnost izbora za mjesne odbore te da je HDZ na kandidacijske liste stavio ljude koji znaju problematiku svojih mjesta.

- Naši će kandidati znati saslušati svog susjeda i pronaći rješenje za probleme koji ga muče - rekla je Cujzek te istaknula da vjeruje da će birači prepoznati ono što im nudi HDZ te dati povjerenje njihovim kandidatima.

Alojz Špičko, potpredsjednik GO HDZ-a grada Lepoglave, još je jednom naglasio činjenicu da se na listama HDZ-a nalaze i mladi ljudi.

 

Komentari