U Lepoglavi postavljeno 25 "zelenih otoka"

Objavljeno: 17.11.2015. 08:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava krenuo je u projekt uspostave zelenih otoka na kojima će građani moći odlagati selektiran otpad. Ukupna vrijednost projekta je veća od 150.000 kuna, a Fond za zaštitu okoliša osigurao je 60% dok je Grad osigurao 40% sredstava. 

Na svakom od 25 zelenih otoka nalaze se po tri kontejnera – jedan za odlaganje papira, jedan za staklo i jedan kontejner za odlaganje pet ambalaže. Odvoz otpada skupljenog u kontejnerima na zelenim otocima dogovoren je s IVKOM-om u čijem se krugu nalazi i reciklažno dvorište na koje će građani s područja grada Lepoglave moći sami odvesti veći komunalni otpad ili u dogovoru s IVKOM-om organizirati njegov odvoz.

- Lepoglava je zeleni grad. Itekako brinemo o zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. Pred završetkom smo još jednog takvog projekta u okviru kojeg smo postavili 25 zelenih otoka koje čine kontejneri za otpad i to za papir, staklo i pet ambalažu. Lokacije smo definirali u dogovoru s mjesnim odborima, rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić, dodavši da rješavaju i problem građevinskog otpada.

- Predstoji nam educirati građane o propisnom zbrinjavanju otpada kako on ne bi završavao u našim potocima, jarcima i na zelenim bregima što će nas u končanici koštati još i više, zaključio je Škvarić.

Komentari