Varaždin domaćin sedme regionalne konferencije Sigurnost gradova

Objavljeno: 25.03.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Varaždin je 26. i 27. ožujka domaćin Sedme regionalne konferencije Sigurnost gradova SIGG 2015. Konferencija je namijenjena čelnicima gradova i županija i voditeljima poslova sigurnosti  u jedinicama lokalne samouprave,  direktorima i upravama gospodarskih subjekata od posebnog interesa za sigurnost i obranu države, direktorima i predstavnicima tvrtki za tjelesnu i tehničku zaštitu, predsjednicima i članovima vijeća za prevenciju, te svim menadžerima i stručnjacima za sigurnost.

Konferencija će službeno početi u  četvrtak 26.03.2015. u 9:00 sati u hotelu „Turist“, uz prigodne govore Ines Krajčak,  pomoćnice ministra unutarnjih poslova, Jadrana Perinića, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, župana Varaždinske županije Predraga Štromara i varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

Organizator konferencije je Hrvatski  forum za urbanu sigurnost, a u dva dana govorit će se o civilnom kriznom upravljanju gradovima, novim  tehnologijama za sigurnije gradove, ulozi lokalne zajednice u prevenciji terorizma, sportskoj infrastrukturi i lokalnoj zajednici i urbanim rizicima.

Program konferencije možete pogledati na:  http://www.zastita.info/hr/sigg/program/

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a potporu konferenciji dali su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), Hrvatska gorska služba spašavanja, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Platforma hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa.

Osobe za kontakt prije početka konferencije su Ana Gajski, voditeljica projekta i Marijana Cindrić iz Grada Varaždina.

Komentari