što ovo znači?

Velika promjena u Gradskom vijeću, evo tko je sada aktivirao mandat

Nije poznato što znači ova kadrovska promjena unutar HDZ-a uoči glasovanja o gradskom proračunu, no Alen Runac svakako glasi za osobu blisku predsjedniku županijskog HDZ-a i županu Anđelku Stričaku...
Objavljeno: 17.11.2022. 10:56

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 10:56

Kako doznajemo, došlo je do još jedne promjene u stranačkim sastavima unutar Gradskog vijeća Grada Varaždina, te je svoj mandat sada odlučio aktivirati i Alen Runac.

Runac u Gradsko vijeće ulazi na mjesto Damira Laljeka, a Laljek, kako doznajemo, odlazi na poziciju člana Nadzornog odbora najjače tvrtke u gradskom portfelju, Varkoma. Nije poznato što znači ova kadrovska promjena unutar HDZ-a uoči glasovanja o gradskom proračunu, no Alen Runac svakako glasi za osobu blisku predsjedniku županijskog HDZ-a i županu Anđelku Stričaku (za razliku od Damira Habijana).

Habijan protiv?

Damir Habijan, gostujući u eTV studio, izjasnio se protiv prijevremenih izbora, međutim ostavio je otvorenom mogućnost da drugačije odluči Gradski odbor HDZ-a. U tom smislu mogao bi ponovno biti i kandidat za gradonačelnika, no osobno navodno puca na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu.

Petrići, prevaga?

Mnogi se slažu kako bi po pitanju proračuna prevagu mogli imati glasovi Hrvoja i Ane Petrić, pri čemu se Hrvoje Petrić već izjasnio da će biti protiv, a platforma Budimo grad ovih dana se podijelila.

SDP nema ništa protiv?

SDP još nije održao medijsku konfernciju uoči proračuna, no kao stranka i kandidati, kako se može čuti u kuloarima, otvoreno gledaju na mogućnost prijevremenih izbora, te su uvjereni da bi prošli bolje nego zadnji put, dok bi neki njihovi oponenti mogli snažnije pasti.

Mnogo promjena

Podsjetimo, prije Alena Runca mandat je aktivirala Ana Petrić u Gradskom vijeću, a u Županijskoj skupštini Natalija Martinčević. Glasovanja o proračunu očekuju se krajem ovog mjeseca.

Komentari