Igor Klopotan

Zašto sam napustio Reformiste

Objavljeno: 27.01.2016. 17:50

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 13:58

Foto: NS Reformisti

U lipnju prošle godine prvi smo izvjestili o zbivanjima u varaždinskoj organizaciji Narodne stranke Reformisti te spekulacijama da uvaženi članovi, uključujući potpredsjednika stranke u Varaždinu, Igora Klopotana, napuštaju stranku. To se nedavno i dogodilo, a razloge te odluke Klopotan nam je pojasnio u kratkom razgovoru... 

Igor Klopotan, inače sveučilišni profesor, u razgovoru je rekao kako je iz stranke istupio zbog dva razloga. Ističe kako nije bio zadovoljan suradnjom i radom vrha stranke, a drugi je razlog to što se želi posvetiti doktoratu u Sloveniji i karijeri. Na upit hoće li se nastaviti baviti politikom nakon što riješi sve obaveze na fakultetu, rekao je sljedeće:

- S obzirom da sam vijećnik u 4. Mjesnom odboru i dalje ću se baviti prizemnim stvarima od interesa za građane. Politika me zanima samo na lokalnoj, ne i nacionalnoj razini. Posebno ću se baviti projektima koji se tiču školstva, obnove vrtića i ulica, pojasnio je Klopotan. 

Podsjetimo, do unutarstranačkih razmirica navodno je dolazilo zbog autoritativnog ponašanja Natalije Martinčević te „blokiranja“ komunikacije s Radimirom Čačićem. Čak se u kuloarima moglo čuti kako Martinčević okuplja članstvo nižeg statusa obrazovanja, kako svoju poziciju dugoročno ne bi dovela u pitanje. 

>>Zaiskrilo među Reformistima? Natalija Martinčević navodno blokira komunikaciju s Čačićem

Što se tiče odlaska članova iz stranke, Natalija Martinčević je prije nešto više od mjesec dana na konferenciji izjavila da je riječ o dva člana od 1400 misleći pritom na Roberta Rotha, predsjednika 1. Mjesnog odbora koji je otišao u HNS. Izjavila je da je to goli osobni interes, dok je Juraj Rožić kazao kako takvog kolegu od srca poklanjaju Habušu. 

>>Reformisti: Nećemo podržati Proračun, Roberta Rotha poklanjamo za blagdane HNS-u i Habušu

Komentari