susret s medijima

Barbara Antolić Vupora: 'SDP jedini može maknuti HDZ i njihove trabante'

Objavljeno: 22.12.2023. 09:26

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 09:54

Predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije, Barbara Antolić Vupora, na susretu s medijima osvrnula se na proteklu godinu, ali i istaknula stranačke ciljeve za nadolazeću super izbornu godinu. 

Istaknula je kako njezina stranka djeluje kao najsnažnija politička opozicija, što se, ističe, dokazuje i radom u Županijskoj skupštini. Rekla je kako se u narednoj godini nada pobjedi SDP-a u Varaždinskoj županiji, ali i u Vladi kako bi se maknuli 'HDZ-ovi trabanti'. Dodala je i kako će promijenom vladajuće stranke biti manje krupcije u javnim tvrkama i medijskim kućama. 

- Želimo da SDP, kao jedina doista prava opozicija, stranka koja jedina može smijeniti HDZ s pozicije upravljanja Hrvatskom, u tome uspijemo i zajedno s našim biračima napravimo novi smjer u Hrvatskoj koji će tako biti lišen koruptivnih radnji i grabeža u javnim firmama koje su, nažalost, povezane i s medijskim kućama. I u lokalnim i u nacionalnim medijima postoji snažna poveznica između HDZ-a i utjecaja javnih firmi na medije, plaćena putovanja i ostale pogodnosti koje dovode do toga da je HDZ u privilegiranoj poziciji i da na takav način manipulira biračima. Mi to ne želimo raditi, mi želimo s novinarima iskren, javan i transparentan odnos, kakav na vlasti trenutno ne postoji – kazala je.

Predsjednik GO SPD-a Grada Varaždina Miroslav Marković zahvalio se medijima te istaknuo njihovu važnu ulogu i objektivnost te čestitao nadolazeće blagdane. 


Cijelo priopćenje ŽO SDP-a Varaždinske županije donosimo u nastavku: 

Održan je tradicionalni susret članica i članova SDP-a s medijima, koji je ujedno bio prilika da se u ugodnom zajedničkom druženju i atmosferi ukratko rezimira prošla, 2023., poslovna godina.

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora istaknula je kako je na domjenak pristiglo cijelo stranačko rukovodstvo koje u Varaždinskoj županiji djeluje kao prva, najsnažnija politička opozicija.

– Dosadašnjim rezultatima rada pokazali smo da je način na koji upravljamo kvalitetan i konstruktivan. Istaknula bih rad naše organizacije i političke opcije u Varaždinskoj županiji, gdje kroz skupštinu i niz prijedloga koji smo dali, kao i niz inicijativa, ali i kritika, tu kvalitetu u načinu rada upravo i dokazujemo – uvodno je započela Antolić Vupora.

Napomenula je kako taj rad ne bi bio moguć bez prisutnosti medija s kojima su odnosi izuzetno dobri te izrazila nadu i vjeru da će se takav odnos nastaviti i u budućnosti.

– Znamo da vi novinari imate vrlo teške uvjete rada, da plaće nisu adekvatne vašem radu, stručnosti i svim okolnostima u kojima radite, a također znamo i da fotografija govori 1000 riječi. Bez vaše objektivnosti, prenesene riječi i bez fotografija ne bismo mogli prenijeti punu snagu onoga što želimo reći. Jedni drugima smo potrebni, jedni drugima smo nekad i podrška i korektiv. Često nas vodite da lakše prenesemo našu političku misao na one kojima zapravo tu misao upućujemo, a to su naši birači – poručila je Antolić Vupora.

Iskoristila je ujedno priliku da novinarima i njihovim obiteljima uputi božićnu i novogodišnju čestitku, a potom se osvrnula na godinu koja dolazi.

– Godina koja je ispred nas donosi velike i teške izazove, ali i obaveze. To je godina izbora – rekla je Antolić Vupora, pa nastavila:

– Želim da nova 2024. godina SDP-u donese pobjedničku poziciju ovdje u Varaždinskoj županiji, ne samo pobjedu u 3. izbornoj jedinici, nego da nam donese promjenu političke pozicije iz opozicije u poziciju, da uspijemo sastaviti vladu i da maknemo sve HDZ-ove trabante koji ulaze u naše biračko tijelo – kazala je Antolić Vupora te dodala da se nada kako će SDP kao jedina prava opozicija u sljedećoj godini uspjeti doći do vlasti, gdje će djelovati kao stranka lišena korupcije i manipulativnih radnji.

– Želimo da SDP, kao jedina doista prava opozicija, stranka koja jedina može smijeniti HDZ s pozicije upravljanja Hrvatskom, u tome uspijemo i zajedno s našim biračima napravimo novi smjer u Hrvatskoj koji će tako biti lišen koruptivnih radnji i grabeža u javnim firmama koje su, nažalost, povezane i s medijskim kućama. I u lokalnim i u nacionalnim medijima postoji snažna poveznica između HDZ-a i utjecaja javnih firmi na medije, plaćena putovanja i ostale pogodnosti koje dovode do toga da je HDZ u privilegiranoj poziciji i da na takav način manipulira biračima. Mi to ne želimo raditi, mi želimo s novinarima iskren, javan i transparentan odnos, kakav na vlasti trenutno ne postoji – zaključila je Antolić Vupora.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Varaždin Miroslav Marković također je zahvalio medijima.

– Uime svih nas koji obnašamo izvršnu vlast i znamo koliko je važna uloga medija, vaša korektnost i objektivnost u izvještavanju koju radite svakodnevno, želim vam da se odmorite preko božićnih i novogodišnjih blagdana te da budete i dalje ono što jeste, neovisni i objektivni, bez obzira na to koliko se nama nekad ne sviđalo kako mediji izvještavaju jer smo mi svi subjektivni u svojim životima, a vi ste ti koji ste naš korektiv na neki način. Ovim putem vama i vašim obiteljima i svima najmilijima želim čestit Božić i sretnu novu godinu, da nam svima 2024. godina bude bolja nego ova jer uvijek može bolje – poručio je Marković.

Komentari