Subota na Sveučilištu Sjever

Čehok na Sveučilištu sjever otvara konferenciju posvećenu filozofu Rudolfu Steineru

Objavljeno: 05.10.2017. 08:55

Zadnja izmjena: 05.10.2017. 09:54

Ove subote u 10 sati u vijećnici Sveučilišta sjever, Institut za medije za srednju i jugoistočnu Europu - IME zajedno sa Sveučilištem Sjever i Centrom dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca, odat će hommage poznatom austrijskom filozofu stručno - znanstvenom konferencijom pod nazivom "Na sjeveru sa Steinerom." Konferenciju će uvodnim riječima otvoriti gradonačelnik Ivan Čehok.

Na konferenciji će sudjelovati 24 znanstvenika koji će svojim izlaganjima iznijeti vlastiti stav o Rudolfu Steinerun i na taj način valorizirati njegov rad i djela.

Kako bi nam ličnost Rudolfa Steinera bila jasnija spomenut ćemo da je rođen 1851. godine u Donjem Kraljevcu, a povijest ga pamti kao filozofa, utemeljitelja antropozofije i socijalnog reformatora i ezoterika. Također, djelovao je u području bio - dinamičke poljoprivrede, osmislio je danas poznato waldorfsko obrazovanje i naglašavao je važnost mašte u procesu učenja te intelektualan, praktični i umjetnički razvoj učenika što je bio veliki iskorak za tadašnje vrijeme.

Komentari