dođite na sarmu

'Bez zelja nema veselja' ponovo na placu u subotu 18. prosinca

Objavljeno: 14.12.2021. 18:26

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 18:28

Iako je već ove godine održana, Gradska tržnica je zbog dobrog odaziva i velikog interesa odlučila ponoviti humanitarnu manifestaciju 'Bez zelja nema veselja', pa vas poziva da na svoju omiljenu sarmu dođete u subotu, 18. prosinca u 9:30 sati.

Čak 300 porcija ovog tradicionalnog jela našeg kraja udruženo će pripremati PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije, pa je ovo idealna prilika svim ljubiteljima zelja da se na jedan dan odmore od kuhanja i uživaju na placu u gotovom ukusnom obroku.

Sarma je najbolja kada se priprema s domaćim varaždinskim kiselim zeljem i kvalitetnim mljevenim mesom, a neizostavne su i domaće kobasice, suha rebrica, špek, te začini koji će zaokružiti okus. Kuhari na tržnici sarmu pripremaju bez zaprške jer je tako lakše probavljiva, no kako kažu, to je stvar izbora. Tko voli gušću teksturu, može pripremiti zapršku obogaćenu češnjakom i slatkom paprikom. Sa sarmom treba biti uporan jer čak i najiskusnijim kuharima dogodi se da im ponekad ne uspije. Za sve je potrebna praksa, pa tako i za pripremu ovog jela. Stjecanje prakse ipak ostavite za Staru godinu, a domaću sarmicu iz lonca pravih majstora, kušajte u subotu na placu. Porcija se nudi po simboličnih 10 kuna, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

Komentari