tech park varždin

BizHackStartupCaffe: Održivi razvoj i skaliranje poslovanja

Objavljeno: 17.11.2020. 11:43

Zadnja izmjena: 17.11.2020. 11:50

Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Leanstartup Hrvatske, od rujna do studenoga organizira BizHackStartupCaffe.

  • Radi se o ciklusu pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema petog, posljednjeg po redu, webinara je Održivi razvoj i skaliranje poslovanja, a održat će se 19. Studenoga 2020. s početkom u 17h, a lokalni partner događaja je TechPark Varaždin.
  • Poslovni put uključuje faze učenja na vlastitim pogreškama prilikom pokretanja poslovanja, plasiranje ideje na tržište, prolazak kroz inkubacijske i akceleracijske programe, pronalazak i dobivanje financiranja te postavljenja biznisa “na noge” - nakon što ste to uspješno savladali, vrijeme je za fazu održivog razvoja i skaliranja poslovanja.
  • Dolazak do ove faze, ali i ostanak u njoj, je vrlo često dugotrajan, ali uspjeh preko noći zahtijeva ogromnu količinu uloženog vremena, rada, truda i odricanja. Dugoročno održivi rast se gradi postepeno i kada se dogodi u “primjerenom” trenutku, startup osnivač već ima dovoljno znanja i iskustva, ali i mentalne snage da ga održi.
  • Glavno pitanje koje se u ovoj fazi postavlja je kako postići dugoročnu financijsku održivost i rast. U petom online izdanju BizHackStartupCaffewebinara “Održivi razvoj i skaliranje poslovanja” poduzetnici domaćini s varaždinskog područja će sa sudionicima webinara podijeliti svoje iskustvo rasta i skaliranja poslovanja, kako su to postigli te koji su im resursi bili potrebni na tom putu. Webinar se održava 19.11.2020. u 17h.
  • U prvom dijelu događaja Ivor Bihar, COO Mediatoolkita će održati kratko predavanje na temu održivog razvoja i skaliranja poslovanja. U drugom dijelu događaja, panel raspravi koju će moderirati Karlo Kukec, direktor TechParka Varaždin, sudjelovat će Jelena Kovačić, urednica i direktorica izdavačke tvrtke Evenio d.o.o., Ivica Kruhek, direktor tvrtke Marker d.o.o. te Goran Kanižaj, suosnivač i direktor tvrtke MOBILISIS. Razgovarat će se o širenjima na nova i strana tržišta, akvizicijama te drugim mogućim načinima rasta poslovanja.
  • Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. Potrebna je prethodna prijava putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/bizhackscprijava. Više informacija o ciklusu online susreta dostupno je OVDJE.
  • Ciklus BizHackStartupCaffe organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je na projektu, a podršku u organizaciji ciklusa pruža Leanstartup Hrvatska, organizacija koja već sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkog ekosustava te je zbog iskustva u organizaciji i provedbi preko 50 različitih događanja za startup ekosustav u Hrvatskoj i inozemstvu izabrana kao implementator aktivnosti ovog projekta.
  • U suorganizaciju petog izdanja BizHackStartupCaffeaTechPark Varaždin uključio se u sklopu jedne od aktivnosti EU projekta “International Technology Transfer Academy” (ITTA) na kojem sudjeluje kao jedan od pet međunarodnih partnera. Kroz tri godine provedbe prepoznato je da je za stvaranje održivog razvoja i skaliranje poslovanja jedna od ključnih aktivnosti uspostavljanje suradnje kroz spajanje tržišta, sektora i tehnologija. U sklopu projekta organizirana su brojna nacionalna i međunarodna usavršavanja i događaji upravo s tim ciljem.

Kontakt osoba:

  • Karlo Kukec, direktorTehnološkog parka Varaždin
  • Email: [email protected]
  • Tel:+385 98 472 051

Službeni kanali događanja:

Komentari