evo što se sve nudi!

Foto - Ne propustite najslađe španciranje uz ukusne deserte u srcu grada

Objavljeno: 17.08.2023. 09:51

Zadnja izmjena: 17.08.2023. 10:14

Vrijedne ruke Ekosovih slastičara za ovogodišnji su Festival dobrih emocija osigurale čitav niz maštovitih i inovativnih slatkarija koje će upotpuniti vaše uživanje u uličnim manifestacijama.

Za sjajan početak dana ili pak zasluženi predah, dopustite si uživati u malom dekadentnom ritualu - affogato al caffe –kuglici kremastog sladoleda od bourbon vanilije prelivenoj espressom čija će raskošna sinergija priskrbiti dodatnu energiju i fokus, a ujedno i zasladiti vaš dan. U samom srcu grada, Kavana Grofica Marica kao i Pop ice,osigurali su guštanje u ovoj izvanrednoj inačici napitka od kave.

Affogato al caffe

Obje lokacije nudit će i apsolutni hit ledeni desert – macaron sladoled! Četiri različita okusa talijanskog sladoleda u zagrljaju francuskog macarona, garantirano će usrećiti svakog ljubitelja sladolednih slastica. Između okusa čokolade, vanilije, pistacije i egzotičnog voća biti će teško izabrati jer, osim što su nevjerojatno ukusni, boje,dodaci i posipi svaku verziju čine i nevjerojatno instagramičnom!

Macaron sladoled

Prigodno varaždinskom festivalu, ponuda je obogaćena i za dva tradicionalna artisan sladoleda s modernim pomakom - okus gibanica kojeg čine baza od ricotte s makovim zrnom i praline od oraha uz karamelizirane jabuke te okus boocha koji sjedinjuje sladoled od vanilije, pastu od golica i bučinog ulja te krokant od golica.U ovom slučaju, igra tekstura i dobro poznatih lokalnih aroma koristeći vrhunsku sirovinu,sladoledno iskustvo diže na novu razinu.

Pop ice će nuditi i soft ice sladoled,osvježavajući desert osobito popularan kod najmlađih šetača, a Grofica Marica kremasti cheesecake jagoda u čaši u kojem možete uživati na prekrasnoj terasi.

Cheesecake jagoda u čaši

Jedan od najpopularnijih Špancirfest proizvoda na prodajnom mjestu Bela Mela u Kranjčevićevoj ulici, dobio je novo ruho. Cimet rolice ove će godine dolaziti u muffin formi što ih čini još sočnijima i prozračnijima. Nezamjenjiva punoća maslaca te bogatstvo arome cimeta i smeđeg šećera, muffin cimet rolice čine poslasticom dobrodošlom u svako doba dana.

Dakako, Bela Mela će nuditi i sve tradicionalne fantazije koje nepce dobro pamti, od klasične međimurske gibanice, orahnjače, makovnjače i raznih pitapa do sirnih štrukli, pogačica od čvaraka, pereca i nezaobilaznog klipića 'z Varaždina.

Za svakoga ponešto i jedno je sigurno, svaka od lokacija posjetiteljima garantira sretno punželudac i osmjeh na licu!

Muffin cimet rolica

Macaron sladoled čokolada

Macaron sladoled exotic

Macaron sladoled pistacija

Macaron sladoled vanilija

Komentari