1.ŽNL: Bednja teškom mukom do slavlja protiv hendikepirane Dubravke

Objavljeno: 11.04.2015. 18:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Bednje u subotu su vratili Dubravki za jesenski 4:1 poraz, slaveći u Turčinu 3:2 u sklopu 21. kola Prve županijske lige.

Beletinčani su poveli već u drugoj minuti. Loptu je u šenaesterac ubacio Filip Štefulj, a glavom je u mrežu pospremio Nikola Hranić. Gosti su nastavili napadati te u 19. minuti povećali vodstvo. Za 2:0 zabio je Luka Hrebak koji je preciznim udarcem s dvadesetak metara matirao vratara Dubravke Dejana Špicera.

Nakon drugog pogotka, nogometaši Dubravke su se probudili i zaigrali nešto bolje pa je stiglo i smanjenje vodstva gostiju. U posljednjoj minuti prvog dijela u petercu se odlično snašao Martin Pavličević koji je nabačenu loptu iz kornera nogom pospremio u nebranjeni dio vratiju.

U drugom dijelu utakmica je bila negledljiva, s mnogo prekršaja u sredini, a u toj igri snašili su se domaći te izjednačili. U 75. minuti Mihael Blaži u gužvi je glavom pogodio za izjednačenje.

Ipak završnica susreta pripala je gostima koji su stigli do slavlja. U 85. minuti rukom u šesnaestercu igrao je kapetan domaćih Tomislav Cepanec pa je sudac Denis Buden pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Hranić donijevši slavlje gostima.

Vrlo čvrstu utakmicu zasjenio je incident pri kraju susreta, kada je Matej Banić nesportski udario protivničkog igrača te za to dobio izravni crveni karton.

Bednja je tako vratila Dubravki za neugodan 4:1 poraz u prvom dijelu sezone.

- Vratili smo im za teški poraz na jesen. Imali smo 2:0 i svojim pogreškama dopustili domaćinu da izjednači. No, pokazali smo karakter i zasluženo slavili - rekao je trener Bednje, Saša Paska s kojim se nije složio trener Dubravke Rado Mlakar.

- Nesretno smo izgubili susret. Pružili smo dobar otpor, no imamo velikih problema s nedostatkom igrača. I tako hendikepirani borili smo se lavovski i vjerujem da smo zaslužili barem bod - zaključio je Mlakar.

U Drugoj ŽNL derbi kola odigrali su Mladost i Beretinec u Margečanu, a slavili su nogometaši iz Margečana 1:0. U drugom susretu varaždinska Mladost 2:0 je bila bolja od Slobode ŠN, dok je u zapadnoj diviziji Vindija s 3:1 svladala Novu Ves.

Komentari