Dino i Filip Škvorc potpisali za Dinamo

Objavljeno: 14.07.2011. 14:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: gnkdinamo.hr

Od kad su prije dva tjedna zatražili raskid ugovora sa NK Varaždinom zbog neisplaćenih plaća, mediji su gotovo svakodnevno nagađali koje je novo odredište talentiranog stopera Dine Škvorca (21) i njegovog prezimenjaka, krilnog napadača Filipa Škvorca (19). Najviše se spominjao splitski Hajduk, a na kraju su talentirani izdanci poznate varaždinske nogometne škole završili u - Dinamu!

GNK Dinamo na svojim je internet stranicama objavio da su potpisali petogodišnje ugovore s bivšim prvotimcima NK Varaždina Dinom i Filipom Škvorcom. Iskusniji Dino, koji je već zabilježio 50 nastupa u 1. HNL, bi se odmah trebao pridružiti prvoj momčadi Dinama dok će se mlađi Filip za početak pridružiti drugoj momčadi Dinama, Lokomotivi, koja također nastupa u 1. HNL.

Dino i Filip su protekle sezone bili stožerni igrači NK Varaždina. Dino je bio standardan na mjestu stopera dok je Filip bio najbolji strijelac kluba sa deset postignutih golova u prvenstvu i kupu.

Prije dva tjedna, samo dva dana uoči prve utakmice 1. pretkola Europske lige protiv andorskog FC Lusitanosa zatražili su raskid ugovora s klubom zbog neisplaćenih plaća. NK Varaždin tako za dvojicu vrlo dobrih igrača koji su bili važan kotačić u prošlosezonskoj Toplakavoj momčadi, nisu dobili ni lipe odštete! Moguće je jedino da će dobiti određena sredstva za razvoj igrača no riječ je o mizernom iznosu koji ni približno ne odgovara pravoj vrijednosti igrača.

Obojica su bili oduševljeni potpisivanjem ugovora za Dinamo, prenosi službena stranica tog kluba.

- Jako sam sretan. Ovo je ono o čemu sanja svaki klinac u Hrvatskoj kada počne igrati nogomet - potpisati za Dinamo. Naravno, vjerujem u sebe i svoje mogućnosti te se planiram izboriti za minutažu i tako pomoći Dinamu u osvajanju novih trofeja te što boljem europskom rezultatu - rekao je Dino Škvorc, a oduševljen je bio i njegov prezimenjak Filip, iako je svjestan da će se za dres Dinama morati izboriti u Lokomotivi.

- Ponosan sam i sretan. Oduvijek mi je san bio doći u Dinamo i sada sam to ostvario. Obzirom da sam mlad igrač potreban mi je kontinuitet igara koji ću lakše dobiti u Lokomotivi. Vjerujem kako će me dobre igre u dresu Lokosa ubrzo vratiti u Maksimir -rekao je za službene stranice kluba Filip Škvorc.

Obojica su navodno bili "na radaru" splitskog Hajduka, pogotovo stoper Dino budući da Hajduk nakon ozljede Ljube Miličevića ima manjak stopera u kadru, no do transfera nije došlo. Dino nam je prošli tjedan rekao da ga Hajduk nije ni zvao, dok su s druge strane u GNK Dinamu ocijenili da je riječ o kvalitetnim igračima od kojih bi mogli imati koristi u budućnosti.

Dino će imati jako težak zadatak izboriti se za prvi sastav kraj nezamjenjivog Tonela, iskusnog Cufrea, skupog Domagoja Vide i legende tog kluba Igora Bišćana dok će Filip Škvorc morati jako dobro raditi kako bi uopće došao u priliku boriti se za sastav Dinama.

Ugovor s Dinamom potpisao je i švedski stoper Walid Atta koji je prošlu polusezonu igrao za Lokomotivu.

Komentari