AK SLOBODA

Dvije medalje i državni juniorski rekord na Prvenstvu Balkana

Objavljeno: 13.02.2022. 17:21

Zadnja izmjena: 13.02.2022. 17:24

U Beogradu je održano Juniorsko prvenstvo Balkana, na kojem su u sastavu reprezentacije  Hrvatske nastupili i atletičari AK Sloboda.

Martin Mlinarič u skoku u vis osvojio je broncu preskočivši 211 cm. Martinu je ovo prva medalja s većeg međunarodnog natjecanja, a ujedno i potvrda Martinove odlične forme. Podsjetimo se kako je prošlog vikenda Martin rušio dvoranski državni rekord u skoku u vis.

Roko Farkaš u sastavu štafete 4x400m za Hrvatsku reprezentaciju osvojio je srebro. Štafeta Hrvatske trčala je u sastavu (Farkaš, Orešković, Vojnović, Škorjanc) i drugo mjesto zauzela s vremenom 3:18,56 s. Osim u štafeti Farkaš je nastupao i u utrci na 60 m. Roko se sa vremenom 6,96 plasirao u finalnu utrku gdje je otrčao 6,98 te zauzeo 8. mjesto.

Janko Kišak ponovno je srušio rekord u disciplini 60 m prepone. Ovog puta naš mlađi junior trčao je u juniorskoj konkurenciji te je istrčavši 8,07 s zauzeo 5. mjesto. Rezultat od 8,07 s novi je juniorski i mlađe juniorski rekord Hrvatske u ovoj disciplini. Važno je napomenuti kako je ovo poboljšanje Jankovog prijašnjeg državnog rekorda za 3 stotinke.

Jana Koščak na ovom je natjecanju nastupala u čak tri discipline. Na 60 m prepone popravila je svoj osobni rekord koji sada iznosi 8,55 s. S ovim rezultatom Jana je bila 4., a samo 3 stotinke nedostajale su joj do 3. mjesta. Jana je nastupala i u skoku u dalj, gdje je skočivši svoj novi osobni rekord 5,88 m osvojila 8. mjesto. Na kraju Jana je trčala i u sastavu reprezentacijske štafete (u sastavu Koščak, Penezić, Cecić, Milić) koja se plasirala na 4. mjesto.

Komentari