Enes Garibović prije puta u Jakartu: Potajno se nadam svjetskoj medalji

Objavljeno: 06.11.2015. 19:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Facebook

Varaždinski karatist Enes Garibović u nedjelju putuje na Svjetsko prvenstvo u indonezijsku Jakartu. Odlazi pun samopouzdanja i s vjerom da može do svjetske medalje. 

Garibović je početkom veljače ove godine nastupio na prvenstvu Europe i u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma stigao do srebrne medalje. Nakon sjajnog uspjeha, stigao je i do zlata na Svjetskom kupu u Umagu. Titulom viceprvaka osigurao je nastup na svjetskoj smotri. U posljednje vrijeme je u vrhunskoj formi i odradio je naporne pripreme. 

- Pripreme su završile, zadovoljan sam svojom trenutnom formom i radom kroz proteklih šest mjeseci intenzivnih kondicijskih i karate treninga. Sada samo preostaje psihološka priprema, koja je u borilačkim sportovima, tako i u karateu jako bitna i bez nje nema rezultata – rekao je Enes Garibović kojeg čeka izrazito jaka konkurencija. Naime, svaka država šalje najboljeg svog predstavnika u kategoriji, a u njegovoj kategoriji nastupa 48 natjecatelja, iz 48 zemalja, dok na cijelom prvenstvu nastupa 91 nacija.

- Strašna me konkurencija čeka. Očekivanja su, kao i kod svakog sportaša, visoka. Svi "pucamo" na postolje, medalju, a tko će biti na postolju odlučuje spremnost svakog sportaša u tom trenutku, u tom danu. Potajno se nadam medalji, jer sam dosadašnjim rezultatima potvrdio da pripadam svjetskom vrhu u svojoj kategoriji – istaknuo je Enes, no dodao ipak najvažnije je da uživao u svojim borbama. 

-Treba uživati u sportu i u natjecanjima, tako i u Jakarti idem s ciljem da uživam u mečevima, bez ikakvog pritiska i opterećenja želim odraditi svjetsko prvenstvo – objasnio je 20-godišnjak. 

Kao izbornik mlađeseniorske  i juniorske reprezentacije putuje Enesov otac Esad. 

- Izbornik očekuje da pokažem sebe u najboljem svjetlu, da se borim u mečevima najbolje što mogu i ako će se to ostvariti, medalja će doći. Mene bi zasigurno zadovoljila medalja na Svjetskom prvenstvu kao kruna u ovoj mojoj odličnoj sprortskoj 2015. godini – zaključio je Enes koji u nedjelju putuje prema Indoneziji, a na tatamij će 15. studenog.

Komentari