Prva ŽNL

FOTO Dubravka u Turčinu s jednim pogotkom do slavlja u susjedskom derbiju protiv Obreša

Objavljeno: 10.04.2016. 18:27

Zadnja izmjena: 10.04.2016. 18:32

Foto: Ivan Tomašković

Kompletirano je 17. kolo Prve županijske lige, a susjedski derbi u Turčinu između Dubravke i Obreša pripao je domaćinu koji je slavio 1:0.

Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Andreasa Gaće koji je 25. minuti zapečatio sudbinu nogometašima iz Sv. Ilije. Nogometaši Dubravke u drugom dijelu imali su još prigoda za postizanje pogotka, no nisu bili precizni.

Gol Gaće odlučio

Gostujući nogometaši u posljednjim minutama mogli i do izjednačenja, no na centaršut nije dobro reagirao Patrik Golubar. Inače, derbi je protekao u vrlo fer i korektnoj igri, a glavni sudac Nikola Jelić pokazao je samo tri žuta kartona i to u posljednjih 30 minuta utakmice.

Vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi bio je domaći trener Rade Mlakar.

- Na početku utakmice gosti su imali svoje prigode, no poveli smo mi i u drugom dijelu kontrolirali utakmicu. Mogli smo i do uvjerljivije pobjede, no bili smo brzopleti u samoj završnici - rekao je Mlakar.

Gostujući trener Izet Terzić čestitao je domaćinu na pobjede i istaknuo da realizacija njegove ekipe nije bila na nivou.

- Igrali smo, tražili igru, no nismo mogli zabiti pogodak. Idemo dalje i tražit ćemo bodove kod drugih. Također sada smo u fazi formiranja momčadi i više očekujem od mlađih igrača, koji moraju biti konkretniji u igri - istaknuo je Terzić.

Bez obzira na poraz Obreš je ostao na četvrtom mjestu lige, dok se Dubravka popela na petu poziciju.

- Zadovoljni smo trenutnim plasmanom, a naša želja je četvrto mjesto - zaključio je trener Dubravke.

Vodeći Nedeljanec uvjerljiv

Što se preostalih utakmica 17. kola tiče, vodeći Nedeljančani slavili su kod kuće protiv Rudara 47 4:1, dok su trećeplasirani Cestičani slavili kod Orača 3:2. Šemovečka Mladost bila je uvjerljiva protiv Čeva 4:0, kao i Ivančica kod Drave, slaveći 4:0, dok su Mladost iz Margečan te Plitvica Selnik odigrali 1:1. Još u subotu Bednja je bila uvjerljiva protiv Sloge 3:0.

U sljedećem kolu vodeći Nedeljanec gostuje kod Čeva, drugoplasirana Bednja kod Rudara 47, trećeplasirani Polet u Cestici dočekuje Šemovčane.

Atmosferu sa susjedskog derbija u Turčinu pogledajte u fotogaleriji.

Komentari