ŠAH

Foto - Međunarodni dan šaha varaždinski šahisti proveli sa svjetskim šahovskim prvacima

Objavljeno: 23.07.2022. 10:12

Zadnja izmjena: 23.07.2022. 10:26

Od 18. do 24. srpnja se u Zagrebu održava Grand Chess Tour, natjecanje najboljih svjetskih šahista, sa svjetskim prvacima Magnusom Carlsenom i Garijem Kasparovim.

U sklopu popratnih događanja odigran je turnir žena, na kojem su nastupile i šahistice iz Varaždinske županije: Noemi Špiranec, Ana Smuđ, Beata Dmitrović , Laura Friščić i Vera Ister.

Nagrada za najboljih šest šahistica s rejtingom manjim od 2000 bodova je bila igranje sa sudionicima Toura, a dobrim partijama to su ostvarile Vera i Laura. Vera je prije 52 godine u Varaždinu igrala simultanku s Bobbyem Fischerom i remizirala, ove je godine najbolji hrvatski šahist Ivan Šarić ipak bio prejak.

Na kraju, 19. srpnja odigran je turnir kadeta, na kojem je sudjelovalo 124 kadetkinja i kadeta. Iz Varaždinske županije je bilo 20 natjecatelja, od kojih je njih šestero osvojilo nagradu i igralo s najboljim šahistima današnjice. To su Filip Smuđ, Andrii Sheyka, Teo Drožđek, Jakov Friščić, Adrian Petrus.

Za Špancirfest najavljuju, iz ŠD Varaždin, šahovski tjedan u kojem će vrhunac biti simultanka na Kazališnom trgu s velemajstorom Alojzijem Jankovićem, 14. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije i tradicionalni brzopotezni turniri LAV i LAVIĆ 2022.

 

 

Komentari