Prva ŽNL

FOTO Nedeljanec i Polet (C) u uzbudljivoj utakmici s dva crvena kartona podijelili bodove

Objavljeno: 24.04.2016. 19:19

Zadnja izmjena: 24.04.2016. 19:24

Foto: Ivan Tomašković

U Nedeljanecu je odigran derbi 19. kola Prve županijske lige između istoimenog domaćina i cestičkog Poleta, a završilo je 2:2.

Bila je to uistinu uzbudljiva utakmica s mnogo preokreta, ali s čak dva crvena kartona.

Poveli su gosti iz Cestice u 27. minuti. Marko Vidrač izveo je slobodnjak sa strane s oko tridesetak metara, lopta je prevarila Luku Mikića i završila u mreže domaćih. U nastavku su Nedeljančani jurnuli po izjednačenje i prijetili dalekometnim udarcima, no vratar Poleta Nikola Šipek lako je krotio njihove udarce. Najbolju priliku imali su 44. minuti kada je Petar Rog sa šesnaest metara pogodio gredu.

Crveni karton Tekića

U drugom dijelu Nedeljančani su nastavili pritiskati goste, no oni su se dobro branili. Ipak, u 55. minuti njihov trener - igrač Danijel Tekić napravio je pogrešku u šesnaestercu, prvo izgubivši loptu, a potom srušivši napadača Nedeljanca Petra Kocijana. Glavni sudac Bojan Novosel pokazao je na bijelu točku i izvadio crveni karton Tekiću. Loptu je uzeo kapetan Nedeljanca Martin Gazdek, ali Šipek je obranio njegov udarac.

Domaći nogometaši do izjednačujućeg gola stigli su dvije minute kasnije. Strijelac je bio Petar Rog koji je s dvadesetak metara pogodio za izjednačenje. Nogometaši Damira Maretića nastavili su s pritiskom, no Šipek je ponovo bio na visini zadatka obranivši Kocijanu prvo udarac glavom, da bi potom kao pantera ukrotio njegov udarac nogom s pet metara.

Mikić "pocrvenio"

Kao što obično biva, ako ne zabiješ onda primiš pogodak. U šesnaestercu je u 84. minuti pao gostujući igrač, Novosel je pokazao na kazneni udarac, iako su domaća klupa i publika doslovno poludjeli. Siguran izvođač za Cestičane bio je Vidrač.

Iživciran prijašnjom odlukom glavnog suca, vratar Luka Mikić opsovao je sucu pa mu je ovaj pokazao direktan crveni karton. Sad je brojčano stanje na terenu bilo podjednako, a u 88. minuti pao je drugi gol Nedeljanca. Zabio je Gazdek koji je dobro snašao u šesnaestercu i loptu zakucao pod gredu.

U posljednjim minutama obje ekipe imale su još po dvije izgledne prigode. Prvo je drugi vratar Nedeljanca Nikica Bunić odlično skinuo udarac gostujućeg napadača, a potom je Kocijan na drugoj strani dobro cimnuo obranu gostiju, ali pucao je preko gola.

Treneri o susretu

- Bili smo svjesni da Nedeljančani imaju više snage. Ne mogu se oteti dojmu da je moja pogreška odlučila. Imali smo vodstvo, no smo izdržali. Trebao bih biti zadovoljan, ali ne mogu se oteti dojmu da smo trebali slaviti - rekao je Danijel Tekić, trener - igrač Poleta.

Zadovoljan bodom bio je trener Nedeljančana Damir Maretić.

- Ne smijem komentirati neke stvari. Igrale su danas dvije najbolje ekipe u ligi, samo jedan akter nije bio dorastao situaciji. Na kraju je zasluženo završilo 2:2 - rekao je Maretić.

Bodovno stanje na vrhu tako je i dalje ostalo nepromijenjeno. Nedeljanec ima osam bodova više od drugoplasirane Bednje koja je jučer pobijedila Dubravku 4:3 i trećeplasiranog Poleta.

U preostalim susretima Orač i Ivančica odigrali su 2:2, margečanska Mladost je slavila protiv Obreša 3:2, selnička Plitvica protiv šemovečke Mladosti 2:1, dok su još u subotu do slavlja stigli Čevo i Drava.

Atmosferu s derbija u Nedeljancu pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari