istaknuto natjecanje

Foto - U Čakovcu UniSport futsal kvalifikacije, sudjeluje osam ekipa iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 08.11.2023. 19:52

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 19:52

Danas su u dvorani Graditeljske škole Čakovec održane UniSport futsal kvalifikacije za regiju sjever.

U Čakovcu su se okupile ekipe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Ivanić-Grad. Nakon tehničkog sastanka, fotografiranja i zagrijavanja, momčadi su se borile kako bi se kvalificirale u UniSport futsal ligu, istaknuto natjecanje nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava. Dekan MEV-a Igor Klopotan izrazio je zadovoljstvo što je takvo natjecanje stiglo u Čakovec.

– Već dugo nam je želja dovesti sport u Međimurje jer Međimurje je oduvijek skrivalo sportske talente, a sada imaju priliku to i dokazati, i to u UniSport Futsal ligi. U ligi sudjeluje osam ekipa, reprezentacija hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, pri čemu su tri mjesta rezervirana za prošlogodišnje osvajače odličja, dok se za preostalih pet mjesta koja vode u ligu, bore ostale ekipe putem kvalifikacija. Riječ je o najprestižnijem natjecanju nacionalnog sveučilišnog sportskog sustava i to je odlična prilika za naše studente da se istaknu u sportu, rekreiraju, opuste i pokažu natjecateljski duh. Želimo promicati sport i zajedništvo među našim studentima te ih poticati na sudjelovanje u sportskima aktivnostima - rekao je Klopotan.

Nakon kompletiranja lige, odigrat će se sedam natjecateljskih kola u skupinama „sjever” i „jug”, putem kojih će četiri najbolje plasirane ekipe ostvariti nastup na nacionalnoj završnici – UniSport Finals, kada će se odigravati polufinalni i susreti za medalje.

Komentari