europsko srebro

Garibović na prijamu kod gradonačelnika: "Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad Varaždin"

Objavljeno: 28.03.2023. 20:45

Zadnja izmjena: 28.03.2023. 20:47

Gradonačelnik Neven Bosilj primio je europskog doprvaka u karateu Enesa Garibovića i njegovog oca i trenera Esada. Prijemu je prisustvovao voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar.

Enes Garibović je, podsjetimo, na Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te broncu u ekipnom natjecanju.

- Prezadovoljan sam ovim uspjehom. Drago mi je zbog ovog kontinuiteta osvajanja medalja tri godine zaredom na tri Europska prvenstva i to broncu i dva srebra. Naravno, fali to zlato koje sam priželjkivao i bio sam blizu njega. Nakon finalnog meča bio je žal i tuga, ali kad se slegnu dojmovi, znam da je to vrhunski rezultat i sretan sam. Drago mi je da sam za ekipnu broncu donio odlučujući bod za Hrvatsku i to je naša četvrta zajednička timska medalja.“ – rekao je Enes Garibović.

'Na ponos je Varaždincima'

Zahvalio je kolegama iz reprezentacije, svom klubu te Gradu Varaždinu i gradonačelniku na podršci: „Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad Varaždin", rekao je.

- Enes je zaista na ponos svima nama Varaždincima. Mladić koji je završio jedan od najtežih fakulteta FER s rektorovom nagradom, vrhunski sportaš. Mogao je birati gdje će raditi, a ostao je i dalje raditi i trenirati u našem Varaždinu pod paskom svog oca Esada. Ove dvije medalje su veliki uspjeh, a vjerujem da od njega možemo očekivati i još puno zlatnih. Očekuju ga i Europske olimpijske igre u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti ove godine i siguran sam da će nas opet razveseliti s medaljama“ – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako će Enes uvijek imati svu podršku i potporu Grada Varaždina. 

Komentari