Hrvatska ima europskog prvaka i u skijaškom trčanju!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.03.2011. 09:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ilustracija

Edi Dadić (17) bavi se skijaškim trčanjem, a jučer je u austrijskom Ramsauu postao europski juniorski prvak na utrci od 10 km klasičnim načinom

Čini se da su nordijski entuzijasti iz Gorskog kotara na najboljem putu da izbace još jednu sportsku uzdanicu poput Jakova Faka. Doduše, momak po imenu Edi Dadić ne nosi pušku, bavi se skijaškim trčanjem, a ne biatlonom, a jučer je u austrijskom Ramsauu postao europski juniorski prvak na utrci od 10 km klasičnim načinom.

U utrci na 10 km slobodnim načinom, njemu dražoj disciplini, Edi je bio srebrni, a zlato mu je izmaknulo za samo 1,9 sekundi. Sedamnaestogodišnji Edi Dadić član je Ravnogorca iz Ravne Gore i fanatik je poput Faka.

– San mi je nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. Na ovom Europskom prvenstvu nastupio sam ljutit, gotovo bijesan na sebe jer sam na Olimpijskim igrama mladih bio tek 19., a od mene se očekivalo postolje – kazao je talentirani Edi.

Dadićev trener je Zoran Skender koji funkcionira i kao serviser. U tim poslovima pomaže i direktor nordijske reprezentacije Zlatko Malec koji je ustvrdio:

– Ovo je najveći uspjeh hrvatskog skijaškog trčanja jer medalju nikad nismo osvojili, a Edi je uistinu velika perspektiva.


Agencija VLM



Komentari