Hrvatska protiv Mađara revijalno prije polufinala

Objavljeno: 25.01.2012. 13:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija danas igra posljednji dvoboj druge faze Europskog prvenstva u Srbiji, a protivnik pulenima Slavka Goluže bit će Mađarska. Dvoboj je to bez imperativa za Hrvatsku, koja je jučerašnjom pobjedom protiv Francuske i porazom Islanda od Slovenije već osigurala polufinale EP-a. Ostaje samo pitanje hoće li Hrvatska među četiri najbolje reprezentacije kao prvoplasirana ili drugoplasirana, piše Index

S eventualnim prvim mjestom u slučaju poraza Španjolske od Slovenije, Hrvatska bi u polufinalu izbjegla Srbiju, momčad koja još nije upisala poraz na europskoj smotri. Drugi polufinalist tražit će se između Njemačke i Danske. Nijemci su u najboljoj situaciji jer pobjedom protiv Poljske sigurno prolaze dalje, Danci pak uz pobjedu protiv Švedske čekaju poraz Nijemaca. Srbi su prvi čak i uz poraz od Makedonaca najboljeg strijelca natjecanja Kirila Lazarova.

No vratimo se na dvoboj Hrvatske i Mađarske. Slavko Goluža zasigurno će odmarati svoje najbolje igrače, a za očekivati je da igra veliku minutažu dobiju Bičanić, Musa i Ninčević. Izbornik hrvatske reprezentacije nekoliko je puta istaknuo kako želi odmoriti Vorija i Duvnjaka, a vjerojatno će poštedu dobiti i čovjek koji je uništio Francuze - Marko Kopljar. Mađari su i dalje u borbi za peto mjesto i sigurno će maksimalno ozbiljno pristupiti dvoboju.

Inače, do sada su ove dvije reprezentacije igrale tek dva puta na europskim prvenstvima, a posljednji put prije čak 14 godine. Prvi dvoboj odigrao se 1996. godine, kada je Hrvatska slavila s 30:27. Dvije godine kasnije na Euru u Italiji Mađari su uzvratili s 28:27. U posljednjih sedam susreta u svim natjecanjima, uključujući i prijateljske, Mađari su u sedam dvoboja slavili tek jednom, u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2008. godine s 30:28.

Komentari