1.ŽNL

Ivančica velikim preokretom prekinula veličanstven niz Nedeljanca od 20 utakmica bez poraza

Objavljeno: 08.05.2016. 19:31

Zadnja izmjena: 08.05.2016. 19:35

Foto: Ivan Tomašković

Do utakmice 21. kola Prve županijske nogometne lige nogometaši Nedeljanca imali su impresivan niz od 20 utakmica bez poraza, no u ovom kolu Ivančani su skinuli skalp Nedeljančanima slaveći 4:3.

Bila je to utakmica puna preokreta, a tri boda odnijeli su gosti iz Ivanca. Momčad Damira Friščića povela je već u petoj minuti kada je iz lijepo pripremljene akcije poentirao Mihael Jerebić. Samo sedam minuta kasnije Ivančani su poveli svoje vodstvo preko Darka Jagića koji je bio siguran s jedanaest metara.

Tri gola Nedeljanca

U nastavku se Nedeljančani ipak probudili i kreirali preokret. Prvo je u 14. minuti Petar Rog dalekometnim projektilom s tridesetak metara iznenadio vratara Ivančica Darija Bahuna da bi isti igrač bio strijelac za izjednačenje domaćina u 34. minuti. Rog je ovaj put realizirao kazneni udarac pa se i rezultatom 2:2 otišlo na odmor.

U drugi dio bolje su ušli nogometaši Damira Maretića i njihov pritisak isplatio se u 62. minuti. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Rog. On je preciznom loptom pronašao Tomislava Habulana koji je rutinski smirio loptu i pogodio suprotni kut vrata gostiju.

No, nastavak susret donio je veliki preokret gostiju. Izjednačili su sasvim slučajno iz gostujuće pogreške u 76. minuti kada je poentirao Darko Jagić da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade Tomislav Jagić donio tri boda gostima.

Veliko slavlje

- Nedeljančani su trkački spremni, no izdržali smo i slavili. Cijela ekipa dala je svoj maksimum i sigurno zaslužujemo višu poziciju na ljestvici od trenutne - rekao je Tomislav Jagić, strijelac pobjedničkog pogotka gostiju.

Nedeljanec je tako doživio prvi ovosezonski poraz, no ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Poleta iz Cestice koji je danas bio bolji od Rudara 47 3:0.

- Jednom je i našem nizu morao doći kraj, no i dalje imamo pet bodova prednost i vjerujem da ćemo prednost zadržati do samog kraja - rekao je Petar Rog, veznjak Nedeljanca.

U preostalim susretima Bednja je poražena od Mladosti u Margečanu 4:2, Sloga je bila bolja od Orača 2:0, Obreš 3:2 od Mladosti u Šemovcu, Plitvica iz Selnika je istim rezultatom svladala Čevo u Podevčevu, dok je još u subotu Dubravka bila bolja od Drave u Sv. Đurđu 3:1.

Djelić atmosfere iz Nedeljanca pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari