Ivica ostao bez druge vožnje slaloma!

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 27.02.2011. 10:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Drago Sopta / CROPIX

U bugarskom Banskom vozi se slalom, a u drugoj vožnji neće biti najboljeg skijaša svijeta.

Vikend u Banskom Ivica Kostelić neće pamtiti po dobrome. Nakon što je u subotu lošijom superveleslalomskom vožnjom ostao bez postolja u superkombinaciji, dan kasnije nije se proslavio ni u svojoj disciplini te će iz Bugarske otići sa samo 45 bodova.

Ivica Kostelić startao je slalom s rednim brojem pet, odlično krenuo niz stazu u na prvom prolazu imao prednost pred Herbstom od 37 stotinki. Prije njega spustio se glavni konkurent za slalomski globus Jean-Baptiste Grange koji nije briljirao, sve je išlo po planu, ali tada je uslijedila neočekivana pogreška!

Ivek je haklao vrata, ušao mu je štap između skija što je značilo prvo odustajanje ove sezone. Prošli put to mu se dogodilo 29. siječnja u Kranjskoj Gori kada je vozio veleslalom.

Nakon prvih 20 skijaša prvi je Austrijanaca Mario Matt, slijedi njegov sunarodnjak Herbst sa +0.12 zaostatka, a treći je Šveđanin Myhrer sa +0.39.

Kostelić nije jedini koji nije uspio završiti prvu vožnju, tu su Jansrud, Berthod, Pangrazzi... I dalje ga muči ruptura mišića koljena, a u finišu sezone čekaju ga nastupi u Kranjskoj Gori (slalom i veleslalom) te u Kvitfjellu (spust i superveleslalom).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa nad Cucheom ima 569 bodova prednosti, a ni Švicarac, ni Norvežanin Svindal ni Zurbriggen u osmom slalomu sezone nisu nastupili.

Natko Zrnčić-Dim završio je 34. i također ostao bez druge vožnje.


Komentari