Ivica Kostelić peti na drugom slalomu sezone u Italiji

Objavljeno: 19.12.2011. 15:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ivica Kostelić je na drugom slalomu sezone održanom u talijanskoj Alta Badiji odskijao do petog mjesta, što je ipak nešto skromniji rezultat ukoliko se zna da je nakon prve držao odlično drugo mjesto. Do pobjede na Gran Risi stigao je Austrijanac Marcel Hirscher, dok su preostala mjesta na podiju zauzeli Razzoli i Neureuther, piše Mišo Gulić za Sportnet

Nakon sjajne prve vožnje u kojoj je imao drugo vrijeme Ivica Kostelić je zbog nešto skromnije druge pokvario plasman te na kraju zauzeo peto mjesto sa zaostatkom od 73 stotinke za pobjednikom. Ivica je u drugu vožnju ušao vrlo agresivno što ga je koštalo manjih problema na strmom dijelu staze, a dojam je kako su te poteškoće utjecale i na konačnu izvedbu, barem u psihološkom smislu te je u cilj ušao tek kao četvrti, 17 stotinki iza Razzolija.

Do prvog mjesta prilično sigurno i dominantno je stigao Marcel Hirscher, dok se na drugo, sa zaostatkom od 56 stotinki, probio talijanski adut Giuliano Razzoli. Posljednje mjesto na podiju pripalo je Felixu Neureutheru koji se predstavio dvjema sigurnim vožnjama, tek pet stotinki iza Talijana.

Ispred Kostelića se uspio ugurati i Šveđanin Andre Myhrer koji je za pobjednikom zaostao 65 stotinki sekunde. Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Pobjedom se Hirscher probio na prvo mjesto u poretku slalomaša sa 160 bodova, 15 više od Kostelića koji sada drži drugu poziciju.


Izvor: hrsport.net

Komentari