NK VARAŽDIN

Jertec: Možemo sastaviti momčad koja će pobijediti Osijek

Objavljeno: 25.02.2021. 18:52

Zadnja izmjena: 25.02.2021. 18:56

Ekipa NK Varaždin sutra, u petak, 26. veljače od 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu dočekuje NK Osijeku, u sklopu 23. kola HT Prve lige.

Varaždinci su nakon važne pobjede u prošlom kolu u Puli, nad izravnim konkurentom u borbi za ostanak, u puno boljoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici i ne prijeti im više toliki pritisak ostanka u ligi uoči ove utakmice.

– Naravno da je ta pobjeda jako pozitivno utjecala na samopouzdanje momčadi, dala nam je mir, da budemo još opušteniji, odnosno da pozitivnim rezultatom protiv Osijeka potvrdimo ta tri boda i što ranije osiguramo ostanak u ligi, a što nam je glavni cilj ove sezone – rekao je pomoćni trener momčadi Varaždina Dario Jertec.

– Uvijek smo igrali bolje utakmice na svom terenu protiv boljih momčadi. Mislim da ovom karakteru momčadi i profilu igrača više odgovara igra na polukontru, gdje smo u Varaždinu već srušili Hajduk, Rijeku i Goricu i mislim da ćemo sve napraviti da srušimo i Osijek – naglasio je Jertec.

Za razliku od Varaždina koji se bori za ostanak u ligi, Osijekov cilj je naslov prvaka i u prijelaznom roku dodatno su pojačaoli momčad.

"Ne prikazujemo igre kakve možemo"

– Pojačali su se, ali mi smo ih dobro izanalizirali. Svjesno smo da su dobra momčad, međutim, vjerujem i dalje da smo i mi dobra momčad, da ne prikazujemo igre kakve možemo i kakve ćemo u sljedećim utakmicama prikazivati. Vjerujem da ćemo samo rasti i što ćemo više opterećenje svakog boda maknuti s leđa naših igrača to će igračima biti lakše i vjerujem da će sa svakom utakmicom biti još bolji – rekao je Jertec.

Hendikep za varaždinsku momčad bit će izostanak Stolnika, zbog crvenog kartona s posljednjeg susreta u Puli i Obregona, zbog tri žuta kartona.

– Najdraže mi je kada su svi igrači u konkurenciji, ali vjerujem da smo jaki i bez njih te da možemo sastaviti momčad koja će pobijediti Osijek. Naravno da vjerujemo u tri boda. Svakom igraču koji će nastupiti ukazujemo na činjenicu da im je to prilika i za vlastitu promociju, kao i za boljitak i budućnost kluba i mislim da je svatko svjestan da mora biti na top nivou – zaključio je Jertec.

Optimistični su Varaždinu iako im dolazi ekipa koja pretedira vrlo visoko, i to pod vodstvom jednog od ponajboljih trenera u HNL-u Nenadom Bjelicom. On je izjavio pred susret s Varaždinom upozorenje za obje momčadi. - Za nas je svaka utakmica derbi, a ne samo dvoboji s Dinamom, Rijekom i Hajdukom, što se u javnosti najčešće potencira. Vrlo ozbiljno se pripremamo za Varaždince, zaključio je Bjelica. 

Komentari