NK VARAŽDIN

Kastel: Mi moramo biti pametni i strpljivi da dobijemo tu utakmicu

Objavljeno: 07.05.2021. 18:00

Subota u 17,00 sati donosi susret Varaždina i Hajduka, u sklopu 33. kola HT Prve lige. To je još jedan od važnih susreta za Varaždin, jer je svaki bod trenutno bitan za osiguravanje ostanka u HT Prvoj ligi.

Zoran Kastel, trener Varaždina uvjeren je da njegova ekipa sutra na gradskom stadionu u Varaždinu može osvojiti bod ili bodove koji bi bili korak bliže do mirnije završnice prvenstva.

- Četiri kola su do kraja, mi se borimo za ostanak, Hajduk za Europu svi imamo svoje ciljeve, bit će to sigurno jedna zanimljiva utakmica. Bod u Osijeku nam puno znači u psihološkom smislu, pa se nadam da ćemo na svom stadionu uspjeti odigrati jednu dobru utakmicu i uknjižiti bodove, najavio je sutrašnju utakmicu Kastel.

Što se tiče Hajduka, Kastel je debitirao na klupi Varaždina baš protiv Hajduka i taj su susret Varaždinci dobili 4:2. U susretu u Splitu izgubili su 2:0, tako da je sutrašnja utakmica treća i najneizvjesnija.

- Od kada smo dobili Hajduk 4:2, potpuno se promijenila ekipa. Kompletirali su se, puno je novih igrača, puno su ozbiljniji, puno su taktički zreliji. Sada su ekipa koja nikome ne daje puno šansi i taktički su skoro savršeni. Oni se puno ne otvaraju, ne nude puno protivnicima. Mi moramo biti pametni i strpljivi da dobijemo tu utakmicu. Čeka nas težak protivnik, kompaktna ekipa, imaju i Livaju koji spada u top dva ili tri igrača lige. U svakom slučaju imamo težak zadatak, upozorio je Kastel.

Tijekom prošlog tjedna Hajduk je igrao s Dinamom odgođeni susret, dok se Varaždin samo pripremao za sustrašnji sraz.

- Kraj sezone je i ne bi rekao da je to nama neka prednost. Hajduk sigurno ima širi kadar nego mi, a svi imamo problema s kartonima i s ozlijeđenim igračima. Sigurno će oni doći spremniji, ali ja se nadam da ćemo dobro parirati i da ćemo uknjižiti bodove, optimističan je Kastel.

U redovima Varaždina neće nastupiti Maks Jurak Čelić zbog kartona, ali dosta je ozlijeđenih varaždinskih igrača za koje trener Kastel neće znati do posljednjeg trenutka da li će moći nastupiti. Takva je situacija s Memijom, Novoselcem i Tkalčićem.

Komentari