NK VARAŽDIN

Kovačević otkrio od kuda će Varaždinu najviše prijetiti Osijek

Objavljeno: 14.08.2022. 07:57

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 08:00

Nogometaši NK Varaždin u vukovarskom hotelu Lav čekaju susret s Osijekom i dogovaraju posljednje taktičke zamisli.

Trener Mario Kovačević želi izbjeći bilo kakvu euforiju, nakon boda protiv Dinama, i vrlo koncentrirano ući u susret s Osijekom. Imaju u vidu rezultatsku i općenitu klupsku krizu u Osijeku, ali svjesni su da je Osijek protiv bilo koga favorit u Gradskom vrtu.

- Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj se nalazi Osijek oni su na svom terenu i dalje favoriti. Mi idemo pokazati da znamo igrati i da nismo zalutali u Prvu ligu. Ni nama ništa posljednje utakmice ništa neće značiti ako mi nećemo ponavljati dobru igru. Nogomet se igra zbog golova, da više postigneš a što manje primiš. Najvažniji su bodovi, pogotovo sada na početku kako ne bi došlo do krize. Vidite da su sve ekipe izjednačene, i da nitko nije otpisan. Bit će zanimljiva liga, kako za prvaka tako i u borni za ostanak, najavio je Kovačević.

Varaždinci su cijeli tjedan proučavali Osječane i detektirali od kuda im najviše prijete i na koje situacije moraju posebno pripaziti. Između, ostalog zaključili su da su igrači Osijeka vrlo opasni iz prekida, te su se ovaj tjedan posebno pripremali za te situacije s protivničkih bokova. Međutim, trener Osječana Nenad Bjelica zna zbuniti protivnika promjenom formacija ili čak kompletnog napada i dijela veze.

- Vidim da Bjelica mijenja i formacije jer ima puno igrača. Kad pogledate imaju dosta napadača, možda ni oni još ne znaju koga će staviti. Može tražiti najbolju kombinaciju igrača. Na prošloj utakmici je imao „dupli paket“ Caktaš, Miarez i Beljo pa poslije Mance, Topčagić i Fiolić. To su sve, za naše prilike, vrhunski igrači. Sve su to dobri individualci, njih sam sada istaknuo ali imaju oni još puno jakih igrača u vezi. Oni su posebno jaki u ubačajima sa strane i na to moramo jako obratiti pažnju. Igračima sam podijelio prikaze igara Osječana, tako da budu spremni na to. Osijek kada igra kao ekipa onda dolazi do bodova, uvijek netko iskoči ali kao ekipa su u stvari najjači.

Susret Osijeka i Varaždina igra se u nedjelju, 14. kolovoza u Gradskom vrtu s početkom u 18,55 sati.

Komentari