NK VARAŽDIN

Kovačević uoči Kustošije: Čeka nas maksimalno napaljen protivnik, ali mi moramo znati odgovoriti

Objavljeno: 03.03.2022. 18:44

Zadnja izmjena: 03.03.2022. 18:56

Nakon poraza protiv Intera iz Zaprešića NK Varaždin u 19. kolu Druge HNL gostuje u Zagrebu kod ekipe Kustošije, koja se trenutno nalazi predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice sa svega 18 osvojenih bodova.

Od kada je trener Mario Kovačević na klupi Varaždina momčad je imala prvenstveni niz od 11 utakmica bez poraza. Prošle subote stigao je i prvi poraz, pa je tijekom tjedna bilo vrlo važno podignuti momčad u psihološkom smislu.

- Dogodio se poraz, a ja bi bio sretan kada bi opet ponovili ovakav niz. Nije moguće u sportu stalno pobjeđivati. Možda je poraz došao u najgori trenutak nakon dvije pobjede na svom terenu. Nadali smo se pobjedi protiv Intera ali evo nažalost tako se dogodilo. U zadnje dvije utakmice se vidi da moramo biti odlučniji na svom terenu. Okrenuli smo sada Kustošiji. Svaki kraj jedne pozitivne serije može biti početak nove, najavio je Kovačević.

Pred momčadi NK Varaždin je neugodno gostovanje u Zagrebu kod ekipe Kustošije, koje nosi sa sobom problem susreta s ekipom koja se bori za ostak i na svom terenu nema što za  izgubiti.

- Znamo što nas čeka tamo, protivnik koji se bori za ostanak. Oni nemaju što za izgubiti, zato mi moramo biti maksimalno spremni. Mi smo kvalitetnija ekipa i moramo kroz igru doći do prednosti. Moramo biti puno opasniji u fazi napada i onda vjerujem da ćemo svi biti sretni i zadovoljni. Ako utakmica bude u rezultatskoj neizvjesnosti onda je domaćin u prednosti, zato se tamo moramo nametnuti. Ako bude perioda kada će se domaćin nametnuti, onda moramo imati dobre kontre i polukontre. Sada je već četvrto kolo u nastavku prvenstva i vjerujem da će se naši napadači raspucati. Mislim i na prekide i tu moramo biti opasniji. Čeka nas maksimalno napaljen protivnik, ali mi moramo znati odgovoriti, dodao je Kovačević.

Što se igračkog kadra tiče Urata je cijeli tjedan trenirao i biti će u kadru za subotnji susret, Bagadur se vraća nakon tri žuta kartona, ali Brodić mora pauzirati zbog kartona. Postonjski već vuče jedno vrijeme ozljedu i vjerojatno će ovu utakmicu pauzirati. Igrec i Vugrinec su također izvan pogona, Jagić je ozlijedio gležanj, ali svi ostali su spreni za susret s Kustošijom, koji je na rasporedu u subotu, 5. ožujka s početkom u 15.30 sati.

Komentari