CANICROSS

Kreće Canicross ljetna trening liga - trčanje sa psima

Objavljeno: 26.06.2019. 07:38

Zadnja izmjena: 26.06.2019. 07:45

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj čovjek i pas trče zajedno, a od sada je dostupna i u Varaždinu, u vidu Canicross ljetne trening lige koja će se održavati na Dravi svake druge srijede počevši od danas.

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi. Pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač ima oko struka. Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu ili oprsnicu kako mu nebi ograničavala prirodno kretanje i disanje. Ova disciplina razvila se iz izvansezonskih treninga pasa koji se bave zimskim sportovima, kao npr. skijoring, vuča zaprega i sl.

"Nastavak prvog varaždinskog canicross okupljanja na Dravi u svibnju ove godine je i Canicross ljetna trening liga 2019 - svaku parnu srijedu počevši od 26.6. družit ćemo se i rekreirati sa svojim psima. Nije važno imaš li prethodnog iskustva u trčanju, jedino što će ti trebati su dobra volja, tenisice i naravno - pas! Preporuka je da pas ima odgovarajuću oprsnicu koja će mu omogućiti nesmetano trčanje.", poručuju iz BBK ASI organizatora Canicross ljetne trening lige, čije 1. kolo počinje večeras u 19,00 sati.

Komentari