čestitamo

Ludbrežani se kući sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i mažoretu vraćaju sa zlatom i dva srebra

Objavljeno: 11.08.2023. 09:33

Zadnja izmjena: 15.08.2023. 08:09

Ludbreški mažoret i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije, vraćaju se sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i mažoretu u Liverpoolu sa zlatnom i dvije srebrne medalje.

Ukupno su se predstavili s četiri koreografije u dvije dobne skupine, a zlatnom medaljom okitili su se u kategoriji tradicionalni mažoret ples (mlađi junior), dok su mlađi juniori i juniori osvojili srebra u kategoriji mažoret show - twirl. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju na svijetu u ovim disciplinama na kojem je ove godine sudjelovalo oko 2400 sportaša u rasponu od 12 do 25 godina.

- Hvala svima koji su nas bodrili, dali smo sve od sebe da Ludbreg i Hrvatsku predstavimo u najljepšem mogućem svijetlu i drago nam je da smo u tome bili itekako uspješni! Ovo vrhunsko natjecanje je kruna našeg sporta, a dokazali smo da smo u samom vrhu svjetskih timova te s veseljem očekujemo nove koreografije i sljedeće nastupe. Vjerujemo da smo nastupima pokazali koliko je ovo zanimljiv i uzbudljiv sport jer kombinira plesne i akrobatske vještine s umjetnošću i uistinu je prekrasno bilo vidjeti najbolje na svijetu, njihovu snagu, brzinu i spretnost na jednom mjestu - poručili su natjecatelji.

Ovim iznimnim rezultatima koje su postigli, prethodili su tjedni i mjeseci treninga te uvježbavanja prekrasnih koreografija koje osmišljavaju treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.

Komentari