Jubilarna 40. manifestacija

Manifestacija 'Kretanje - zdravlje' ove nedjelje, na vrhu Ivančice svirat će Faringaši

Objavljeno: 14.08.2023. 08:10

Zadnja izmjena: 14.08.2023. 08:11

Najpoznatija i najdugovječnija planinarska i sportsko – rekreativna manifestacija "Kretanje - zdravlje", nakon što je bila odgođena 30. srpnja zbog lošeg vremena, ove će se godine održati u nedjelju 20. kolovoza i to neovisno o vremenu.

Kako najavljuju iz Hrvatskog planinarskog društva Ivančica, početak akcije je u 7,00 sati, a prva kontrolna točka planinara i rekreativaca i ove je godine Žgano vino, dok su ostale kontrolne točke su Mrzljak, Grobek, Črne mlake te sam vrh Ivančice.

Na vrhu Ivančice ove će godine, za jubilarnu 40. akciju, svim sudionicima i planinarima zasvirati Faringaši, održat će se i sportsko – rekreativno nadmetanje s nadopunjenim sadržajima pa će prijavljene ekipe snage moći odmjeriti u kuglanju na visećoj kuglani, skoku u dalj s mjesta, potezanju užeta te bacanju koluta.

Manifestaciju organizira Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica Ivanec, u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvom prijatelja narodnih običaja Maska, a podupire Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca i Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Komentari