18. Memorijalni turnir

U subotu malonogometni turnir u Jerovcu u spomen na poginule vukovarske branitelje

Objavljeno: 21.08.2023. 08:27

Zadnja izmjena: 21.08.2023. 08:27

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec u subotu, 26. kolovoza, organiziraju 18. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Manifestacija počinje u 15,45 sati, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast prigodnom komemoracijom kod spomen obilježja u Kamenici, a 
potom u 16 sati i na njihovim posljednjim počivalištima na obližnjem kameničkom groblju, najavljuju organizatori.

Svečanost otvaranja memorijala bit će u 17 sati na sportskom igralištu u Jerovcu, nakon čega će biti otvorena kolekcionarska izložba Martina Lukavskog, pa će revijalnu utakmicu odigrati momčadi djece, dok seniorski malonogometni turnir počinje u 18,30 sati. Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 21,30 sati.

Dugogodišnji pokrovitelji memorijala su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava. Kotizacije za turnir nema, ističu organizatori.

Inače, Stjepan Vusić iz Jerovca kod Ivanca poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara. Tomo Jambor i Josip Kapustić iz lepoglavskog naselja Žarovnica su, s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, na farmi Ovčara kod Vukovara mučki ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora.
Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin, koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.
 

Komentari