Miting Vodeni lav: PK Barok je proglašen najuspješnijim klubom

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.06.2014. 07:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Pk Barok

Plivački klub Barok nastupio je na četvrtom po redu mitngu Vodenog lava koji se u subotu 7. lipnja održao u Varaždinskim toplicama.

Na natjecanju je sudjelovalo 305 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su se natjecali u ukupno 9 pojedinačnih i jednoj štafetnoj disciplini. Organizatori mitinga ove godine  su se posebno potrudili, te dopremili elektroniku za automatsko mjerenje vremena što je podiglo kvalitetu mitinga na razinu više nego prethodnih godina.

Barok je predstavljalo 14 muških i 17 ženskih članova svih uzrasnih kategorija. Za šest članova ovo je bio prvi nastup na službenom natjecanju. 

Zajedno su osvojili ukupno čak 53 odličja, od čega 24 zlatna, 11 srebrenih i 18 brončanih.

Barok je temeljem ukupnog zbroja vrijednosti rezultata u konačnom poretku klubova proglašen najuspješnijim klubom natjecanja, te je za taj uspjeh nagrađen peharom.

U ženskoj konkurenciji u svim kategorijama na postolje se penjalo ukupno 12 članica Baroka. Najuspješnije su bile Tihana Gazdek  i Lana Sokač sa po tri zlata i jednom srebrom. Mara Sokač i Doris Hudek osvojile su zlato i dva srebra, Klara Vresk zlato i broncu, Vlatka Gašparc zlato, Petra Gašparac zlato, Mirta Piskač srebro i dvije bronce, Rina Sentočnik dvije bronce, a Buga Stipan, Elena Škrapec i Iva Vresk po broncu. Još su nastupile i: Ida Marić i Patricija Lončarić, te Rada Topolnjak, Leona Juriša i Erika Puzak kojima je ovo bio prvi službeni nastup.

Kombinirana ženska štafeta 4x100 slobodno u kojoj su pravo nastupa imale po jedna plivačica iz svake uzrasne kategorije bila je brončana. Nastupile su u sastavu: Klara Vresk, Lana Sokač, Doris Hudek i Mara Sokač.

U muškoj konkurenciji odličja je osvajalo devet članova Baroka. Najuspješnije nastupe sa zlatima u svim disciplinama u kojima su nastupili zabilježili su: Jakov Igrec koji je čak šest puta bio zlatni, Matej Čok sa četiri zlata, te najstariji član Mario Vlahinja sa tri zlata. Luka Cvetko osvojio je srebro i broncu, Erik Hunjek tri bronce, Neven Lončarić i David Lazar po 1jednosrebro, dok su Ivan Vitković i Karlo Rajković bili po jednom brončani.

Na mitingu su nastupili i: Lovro Ranković, Lujo Vincek, Niko Balenta, te Karlo Rogina i Luka Kokotec kojima je ovo bio prvi nastup na natjecanju.

Kombinirana muška štafeta svih kategorija u sastavu: Luka Cvetko, Jakov Igrec, Matej Čok i Erik Hunjek bila je srebrena.

Sljedeći nastup članove Baroka očekuje 21. lipnja na Regionalnom prvenstvu za početnike i 7. i 8. kolu Lige regije 4. koje će se održati u Sisku.

Plivački klub Barok poziva sve zainteresirane neplivače, plivače početnike i plutače da se uključe u već tradicionalnu Ljetnu školu plivanja koja se ove godine održava u tri termina s početkom: 16.06., 30.06. i 14.07. Sve informacije mogu se dobiti na www.pk-barok.hr i na 091-13-000-47.

Također, u ponedjeljak 9. lipnja s početkom u 17 sati na Varaždinskim bazenima održava prvo natjecanje plivačke škole PK Barok. Na natjecanju će nastupiti oko 80-ak članova 1., 2. i 3. godine plivačke škole.

 

Komentari