NOGOMET NA PIJESKU

Nikola Sedlar, prvi varaždinski međunarodni nogometni sudac na pijesku

Objavljeno: 01.05.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 01.05.2022. 08:52

Nikola Sedlar prvi je FIFA licencirani međunarodni nogometni sudac na pijesku u Zboru nogometnih sudaca ŽNS Varaždin, a jedan  je prva tri u Hrvatskoj.

Brzorastući ljetni sport – nogomet na pijesku, prošle je godine imao službeni početak i u Hrvatskoj, održavanjem Prvenstva Hrvatske u Umagu. Ove godine održati će se drugo PH, a FIFA licencirani suci moći će suditi na svim turnirima i prvenstvima u svijetu.

Nakon završenog prošlogodišnjeg prvenstva FIFA je objavila da Hrvatska ima pravo participirati na međunarodnoj listi sudaca nogometa na pijesku. Kako je Nikola sudio na PH prijavio se i na kraju ostvario FIFA licencu.

- Konstantno se educiramo, imamo online seminare za pravila nogometa na pijesku i sve izmjene i dopune. Ove godine očekujemo drugu sezonu PH u nogometnu na pijesku i povećanje interesa za ovaj atraktivni sport, dodao je Sedlar.

Međunarodna scena

Nikola Sedlar je sedam godina futsal sudac, a po potrebi sudi i veliki nogomet. Sudac je prve i druge skupine Hrvatske malonogometne lige, a od ove godine sudit će na međunarodnoj sceni nogomet na pijesku.

- Nogomet na pijesku je vrlo atraktivan i zanimljiv sport, nama u hrvatskoj je relativno novi ali u svijetu, pogotovo u Brazilu, Francuskoj, Španjolskoj ili Porugalu to je vrlo zastupljeni sport. Ljudi u tome uživaju, a sve više ima pratitelja nogometa na pijesku i sve više je igrača zainteresirano pokazati svoje nogometne vještine na pijesku. U narednih nekoliko godina nogomet na pijesku će sigurno imati i u Hrvatskoj perspektivnu budućnost, najavio je Sedlar.

Od 1995. godine održavaju se Svjetska prvenstva u nogometnu na pijesku, a od 2005. FIFA preuzima organizaciju SP-a. Već na sljedećem mogao bi suditi i naš Nikola Sedlar.

     

Komentari