AK SLOBODA

Novi rekordi i medalje varaždinskih mladih atletičara

Objavljeno: 21.02.2022. 12:11

Zadnja izmjena: 21.02.2022. 12:13

Ove se subote u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i juniorke. Nastupali su i atletičari AK Sloboda i ostvarili odlične rezultate.

Najprije vrijedi istaknuti Janka Kišaka – najuspješnijeg pojedinca ovog natjecanja. Janko je u trci na 60 m prepone osvojio prvo mjesto i ponovno rušio rekord Hrvatske koji sada iznosi 8.03 s. Janko je nastupao i u skoku u vis gdje je sa preskočenih 178cm osvojio prvo mjesto te poboljšao svoj osobni rekord. 

Zlato na 60m s preponama u ženskoj konkurenciji osvojila je Jana Koščak s 8.57 s. Jana je nastupila i u skoku u dalj gdje je zauzela drugo mjesto s 5.70m.

Roko Farkaš odnio je uvjerljivu pobjedu u skoku u dalj s rezultatom od 7.03 m – što je potvrđena norma za mlade juniorsko prvenstvo Europe koje se održava ove godine u Jeruzalemu.

Štafeta juniorki AK Sloboda na 4x400m osvojila je drugo mjesto s rezultatom 4:05,71. Sastav štafete viceprvakinja : Helena Posavec, Stella Jurak, Ana Novotni, Jana Koščak. 

U skoku s motkom Luka Leščak poboljšao je osobni rekord koji sada iznosi 3.00m. Na 400m nastupali su Stella Jurak i Ronaldo Podvezanec. U skoku u vis nastupala je naša Karina Šarić, a u skoku u dalj Tea Šaško. 

Vrijedi spomenuti da se Atletski klub Sloboda nalazi na drugom mjestu po broju osvojenih medalja na mlađe juniorskom Prvenstvu Hrvatske, iza zagrebačkog Agrama. 

Komentari