Penezić izabrana u idealnu sedmorku Svjetskog prvenstva

Objavljeno: 19.12.2011. 10:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: siol.net

Veliko priznanje dobila je po završetku Svjetskog rukometnog prvenstva Andrea Penezić. Naime, izabrana je u najbolju sedmorku turnira na poziciji lijevog vanjskog, piše index.

Uz Penezić, u idealnoj postavi još su Chana Masson (Brazil, vratarka), Emilia Turei (Rusija, lijevo krilo), Carmen D. Martin (Španjolska, desno krilo), Heidi Loke (Norveška, pivot), Allison Pineau (Francuska, srednji vanjski) te Line Jorgensen (Danska, desni vanjski).

- Moram priznati da je strašan osjećaj, velika mi je čast, veliko je ovo priznanje. Zahvaljujem se treneru, igračicama, cijeloj našoj delegaciji i Hrvatima ovdje u Brazilu. Svi su vjerovali u mene, i ovo dugujem njima - rekla je Penezić.

- Istina, išlo me je ovo prvenstvo, nadam se samo da ću tu formu zadržati u drugom dijelu Lige prvakinja. Mislim da uvijek mogu bolje, tako da nisam zadovoljna. Ove godine sam u dobroj formi, tako sam igrala i na ovom prvenstvu, ali ničeg toga ne bi bilo bez mojih suigračica- kazala je igračica slovenskog Krima.

Penezić bi ovu nagradu mijenjala za medalju.

- Da mogu mijenjati, radije bih umjesto ove nagrade medalju, ali dobro, ovo mi je neka vrsta utješne nagrade. Ne mogu reći da smo skroz zadovoljna, mogle smo puno bolje i puno više, ali najvažnije da smo ostvarile naš glavni cilj i sad se idemo boriti za Olimpijadu. Nije lako igrati utakmicu za sedmo mjesto, već je svima puna glava svega i razmišljamo o povratku kući. Najvažnije da smo završili s pobjedom- rezonira Penezić.

Do potvrđene vize za London naše rukometašice dijeli još kvalifikacijski turnir.

- Veliki bi to uspjeh bio, dat ćemo sve od sebe, vidjet ćemo što će nam donijeti ždrijeb. Voljela bih kada bi igrali protiv samo jedne europske reprezentacije u skupini - dodala je za kraj.

Izvor: index.hr

Komentari