UDRUGA DRAVA

Pet godina uspješnog rada Udruge Drava - ambiciozno i u 2023. godini

Objavljeno: 11.12.2022. 13:00

Zadnja izmjena: 11.12.2022. 16:28

Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina na redovnoj Skupštini održanoj 10. prosinca u VI. MO uz jednoglasno prihvaćanje Izvještaja o radu, Financijskog izvještaja i Izvještaja NO-a te planova za 2023. godinu obilježili su pet godina djelovanja i uspješnog rada.

U ovom trenutku udruga ima 176 registriranih članica i članova, od kojih 141 sudjeluje u brojnim aktivnostima i sadržajima, te stotinjak simpatizera

Na redovnoj godišnjoj Skupštine istaknuli su kako su posebno ponosni na šest rekreacijskih i tri kondicijska treninga koje organiziraju tjedno tijekom cijele godine. Dodatna motivacija za prakticiranje nordijskog hodanja je organizacija poludnevnih, jednodnevnih, a prema potrebi višednevnih izleta u sklopu festivala nordijskog hodanja pa su tako ove godine sudjelovali na festivalima u Goričanu, Ludbregu, Opatiji, Trakošćanu, Prelogu, Maksimiru, Strmcu Remetinečkom, Samoboru, Hvaru, Brijunima i Krku.

Tri velika projekta

Realizirali su tri velika projekta. Jedan je 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja - Trakošćan 2022. koji je okupio oko 800 sudionika iz svih krajeva Hrvatske i Varaždinske županije. Ovaj događaj će ostati zapamćen po organizaciji 2. Utrke nordijskog hodanja RH koju smo organizirali po pravilima INWA-e. Osim ove organizirane su još tri utrke pod pokroviteljstvom Hrvatskog Saveza nordijskog hodanja iz kojih je proizašla ekipa 12 najuspješnijih natjecatelja koja nas je u Poljskoj predstavljala na 1. Svjetskom natjecanju u nordijskom hodanju. Uspješno su organizirali 5. Dan na Dravi na kojem je svoje aktivnosti građanstvu prezentiralo devet klubova i udruga čije su sportske i rekreativne aktivnosti vezane za Dravu i uz Dravu. Treći najvažniji projekt za dobrobit našeg članstva je projekt pod nazivom Svaki tjedan izazov jedan.

Nastavili su suradnju s TK Marathon 95, ZZJZ Varaždinske županije, srodnim udrugama, brojnim institucijama, a nove aktivnosti uvjetovale su nove suradnje.

U 2023. godini planirane aktivnosti odvijat će se u tri smjera:

  • EDUKACIJA – stručno usavršavanje i sudjelovanje u radionicama naših članica i članova, organiziranje škola nordijskog hodanja za sve zainteresirane građane;
  • REKREACIJA – realizacija organiziranih treninga, sudjelovanje na festivalima i izletima s naglaskom na lokacije u Varaždinskoj županiji;
  • NATJECANJA – motivirati članstvo na uključivanje u natjecateljske aktivnosti Cross lige Drava u organizaciji TK Marathon 95, Novogodišnjoj utrci te utrkama HSNH-a. Udruga planira organizirati dvije utrke na nacionalnoj razini.

 

Komentari