Počinju pripreme Bumbara

Piše: Nikola Bosilj

Objavljeno: 10.07.2013. 19:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Samo nekoliko tjedana nakon završetka prošle sezone, u kojoj je Varteks osvojio naslov prvaka 2. ŽNL te se plasirao u viši nogometni rang, danas na igralištu u Jalkovcu počinju pripreme Bumbara za sljedeću.

Varteks je prošle sezone osvojio naslov prvaka na  suveren način, ne izgubivši niti jednu utakmicu, a uz igrače, velike zasluge za takav sjajan rezultat ima i Dejan Car, trener Varteksa, koji od igrača očekuje iste stvari kao i prošle sezone.

- Od igrača u nadolazećoj sezoni očekujem veliko zalaganje i entuzijazam, baš kao i prošle, jer su jedino tada mogući dobri rezultati.

Pripreme će za Varteskovce sigurno biti turbulentne i zanimljive, a očekuje se i mala "seoba naroda". Klub je već napustio Krunoslav Simon, a Bumbari su dobili prvo pojačanje. Najpopularniji klub u gradu pojačao je Tomislav Sedlar, koji je do sada branio boje Mladosti iz Varaždina, Nedeljanca i Zelengaja. Trener Car zna kvalitete Sedlara te se nada još pokojem pojačanju.

-Tomislav Sedlar je profesionalac u amaterskom nogometu, iskoristiv na više pozicija te se nadam da će biti pravo pojačanje. Pregovaramo s još nekolicinom igrača te se nadam da ćemo se pojačati u svim linijama bar s jednim igračem - rekao je trener Car.

Postoji mogućnost da za Varteks ponovo zaigra i legenda hrvatskog nogometa, koji bi svojim iskustvom i znanjem sigurno pomogao Bumbarima da se opet vrate na stare staze slave, u kojima je i on sam sudjelovao. Riječ je o Davoru Vugrincu, najboljem strijelcu 1. HNL u povijesti, koji još uvijek nije dogovorio raskid ugovora sa Slaven Belupom, ali sve ukazuje da će se to dogoditi.

- Davor Vugrinec je legenda hrvatskog nogometa te je on uvijek dobrodošao. Svi u klubu, uključujući i White Stonese, bili bi počašćeni ako bi došlo do realizacije tog projekta - otkrio je Car.

Navijači i simpatizeri Varteksa se potajno nadaju kako bi njihov omiljeni klub mogao ekspresno do 3. HNL, dok uprava kluba ima nešto manje i realnije ambicije, no nada uvijek postoji.

- Uprava je zadala cilj biti među prvih pet ekipa u 1. ŽNL, ali ja kao trener ću si postaviti letvicu još više, jer mislim da je sad prava šansa za to kada su igrači naučeni na presing rezultata, naravno pod uvjetom da u klub pristignu pojačanja te da većina sadašnje ekipe ostane na okupu – zaključio je trener Varteksa.

Komentari